• Home
  • Actualitate
  • Un bărbat din Vâlcea s-a sinucis după ce soţia i-a murit de COVID-19. Au fost înmormântaţi în aceeaşi zi 

Un bărbat din Vâlcea s-a sinucis după ce soţia i-a murit de COVID-19. Au fost înmormântaţi în aceeaşi zi 

Tragedie petrecută la finele săptămânii trecute, vineri, 16 octombrie, în satul Modârceni, din Tomşani, o comună din apropierea oraşului Horezu. 

Doi membri ai comunităţii, soţ şi soţie, Gheorghe Ciudică, de 50 de ani şi Maricica Ciudică, de 46 de ani, au fost conduşi pe ultimul drum duminică, 18 octombrie. 

Cei doi erau împreună de aproape trei decenii. Se înţelegeau foarte bine, îşi văzuseră de familia şi gospodăria lor, în ciuda problemelor inerente. Ştiau că împreună pot trece peste toate.

Se ştia că Maricica, diagnosticată pozitiv cu SARS – CoV-2, era internată în spital la Sibiu, în stare gravă. Nici rudele nu mai aveau aşteptări.

Femeia a murit din cauza complicaţiilor survenite în urma contractării virusului SARS – CoV-2, iar bărbatul s-a spânzurat în aceeaşi zi în care a aflat cumplita veste.

Şi chiar dacă soţul a afirmat în mai multe rânduri că el nu-şi concepe viaţa fără soţia lui, nimeni, nici chiar cei apropiaţi, nu a bănuit gestul extrem la care avea să recurgă la scurt timp după aflarea veştii că soția lui a murit. 

”Avea probleme cu rinichii, făcea dializă, cam de un an. Mergea la Târgu Jiu, de când a început pandemia de coronavirus, pentru că la Vâlcea au fost tot felul de probleme, prea mulţi pacienţi, sau cam aşa ceva.

În ultima vreme, am înţeles că începuse să aibă probleme şi cu ficatul. Dar ducea boala pe picioare. Dacă n-ai fi ştiut ce are, nu ţi-ai fi dat seama. Ar fi putut să trăiască mulţi ani, în ciuda dializei”, îşi dau consătenii cu părerea.

Într-una dintre deplasările la dializă s-a îmbolnăvit. ”Din câte am înţeles, a luat virusul de la un alt pacient, cu care a mers la dializă, pe salvare”, spun apropiaţii. 

Virusul a atacat imediat sistemul ei imunitar slăbit, iar boala s-a agravat, motiv pentru care a fost transferată la spital la Sibiu, unde familia avea nişte cunoştinţe.

În ciuda eforturilor depuse de către medicii de aici, trupul Maricicăi a cedat, iar vineri, 16 octombrie, a fost declarat decesul acesteia.

 ”M-am întâlnit cu mama ei, în urmă cu o săptămână, ştiam că este în spital şi am întrebat cum se simte. Biata femeie a izbucnit în plâns şi a zis că nu crede că fata ei se va mai întoarce vie acasă. Că nu mai au ce să-i mai facă, se simte tare, tare rău.

Şi exact aşa s-a şi întâmplat. N-am crezut atunci, sau mai bine zis nu am vrut să cred, fiindcă deşi ştiam că are şi alte boli, era tânără, mă gândeam, speram că va învinge COVID – 19 şi va trece şi pe această încercare, dar nu a fost să fie”, mai spune o altă cunoştinţă a familiei îndoliate.

”Acolo l-au găsit, spânzurat. Descoperirea i-a şocat pe toţi. Ştiau că îşi iubeşte foarte mult soţia, dar la aşa ceva nimeni nu s-a gândit. Deşi, el mai spusese că dacă Maricica lui moare de COVID, el nu vrea să mai trăiască”.

Un bun prieten de familie a publicat, sâmbătă, un mesaj emoţionant pe Facebook: „Astăzi putem să scriem o pagină neagră în sufletul nostru. Rămas bun, Maricica, rămas bun, Gicane!

Sunteţi mai presus de ce înţelegem noi… Nu am cuvinte. Aşa ceva nici în cărţi nu se scrie, atâta dragoste nu este de conceput: ea s-a dus, el şi-a luat viaţa, ca să fie cu ea, în aceeaşi zi! Dumnezeu să fie cu voi! Fără cuvinte!”.