• Home
  • Actualitate
  • Un fost militar român, mesaj celor din diaspora: Dacă aveți de gând să vă întoarceți în România, vă rog, nu o faceți!

Un fost militar român, mesaj celor din diaspora: Dacă aveți de gând să vă întoarceți în România, vă rog, nu o faceți!

Marius Simionică s-a implicat și a inițiat acțiuni umanitare în favoarea comunității române din Anglia. Totodată, el a fondat asociația caritabilă ”Marius și prietenii” ajutând material bătrânii și copiii din mediile defavorizate din România cu alimente sau chiar construind case, cu banii proprii și donații ale românilor din diaspora.

Marius Simionică, fost sergent în Armata Română, soldat în Legiunea Franceză, emigrat în UK din 2009i, îi îndeamnă pe români să nu se întoarcă în țară, dacă iau în calcul această posibilitate, deoarece ”luminița de la capătul tunelului încă nu pare să se vadă iar ‘evoluția’ pe care ne-o dorim cu toții în România nu există.”

Redăm mai jos mesajul integral, publicat pe pagina Facebook de Marius Simionică:

”În pofida ultimelor evenimente din viața politică am și eu un mesaj către toți prietenii mei din diasporă: Dacă aveți de gând să vă întoarceți în România… vă rog, NU o faceți! România nu e pregătită deloc să vă primească.

Eu mă încăpățânez să rămân doar pentru că voi mă susțineți și împreună reușim să schimbăm destinele unor oameni. Suntem singura speranță pentru câteva sute de bătrâni.

De cele mai multe ori, suntem singurii care le trecem pragul, aducând o vorbă bună, un zâmbet acolo unde, va jur că dacă aș putea, aș face și mai mult. Caut mereu să ajung acolo unde este mai mare nevoie de noi.

Să fac tot ce pot și uneori chiar mai mult. Mă implic trup și suflet și îmi doresc să vă transmit și vouă aceste stări prin care trec de câte ori ajung printre ei.

Vă spun cu mâna pe inimă că vor mai trece 30 de ani și România tot o țară care ‘nu vrea’ va fi.

Luminița de la capătul tunelului încă nu pare să se vadă iar ‘evoluția’ pe care ne-o dorim cu toții în România nu există și, din păcate, nici nu ne prea deranjează, iar asta doare cel mai tare. Mulțumesc!”, a scris Marius Simionică, pe pagina sa de Facebook, care, poate nu întâmplător, nu mai este accesibilă.