• Home
  • Actualitate
  • Un pilot de off-road, fost campion național, și-a pierdut viața după ce mașină a luată de apă în timpul unui concurs

Un pilot de off-road, fost campion național, și-a pierdut viața după ce mașină a luată de apă în timpul unui concurs

În timpul unui concurs off-road o mașină a fost luată de ape. Din primele informații în mașină erau două persoane, dintre care una și-a piedut viața.

Cele două persoane participau la un concurs off-road organizat în județul Bacău, undeva aproape de Poiana Sărată. Râul Oituz a ieșit din matcă și viitura a luat mașina celor doi.

Federația Română de Automobilism sportiv a transmis că cel care și-a pierdut viața este pilotul echipajului, Adrian Cernea, fost campion național. Alex Tache, copilot, a fost salvat în ultima clipă.

”Echipajul format din Adrian Cernea și copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme, moment în care au fost surprinși de o viitură.

Mașina de concurs a fost luată de ape. Alex Tache a fost salvat în ultima clipă, însă Adrian Cernea a rămas blocat în mașina luată de ape, conform membrilor Comisiei Naționale de Off Road, prezenți la Slănic Moldova.

”Concursul a fost întrerupt imediat și în încercarea de salvare a acestuia, s-a intervenit atât cu echipaje de off road, care erau prezente la fața locului, cât și cu echipaje ISU. Din păcate, trupul său a fost găsit fără suflare câteva sute de metri mai jos.

Membri ai Comisiei de Off Road au informat familiile imediat după ce s-a aflat de momentul viiturii și s-a păstrat legătură în permanență", mai anunţă Federaţia, pe Facebook.