• Home
  • Actualitate
  • Un român din Spania a ascuns că e confirmat cu coronavirus și a revenit în țară cu avionul

Un român din Spania a ascuns că e confirmat cu coronavirus și a revenit în țară cu avionul

Într-un act de inconștiență și lipsit de respecte față de oameni, un român din Spania, infectat cu noul coronavirus, a părăsit izolarea și a luat avionul pentru a veni în România.

El a prezentat un certificat medical eliberat de autoritățile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus, potrivit unui comunicat de presă al Grupului de Comunicare Strategică.

El ar fi trebuit să rămână în izolare timp e 14 zile, în condițiile în care Spania, confruntată cu un număr mare de cazuri, tratează în spitale doar pacienții cu probleme grave.

”Persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice și a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport și transportată cu izoletă la INBI Matei Balș”, potrivit comunicatului.

Autoritățile au trecut acum la identificarea pasagerilor din aeronavă, pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice. Este vorba despre aproximativ 60 de persoane.

Pasagerii, care vin dintr-o zonă afectată, au oricum obligația de a se autoizola 14 zile, mai arată Grupul de Comunicare Strategică.