• Home
  • Actualitate
  • Un student din Iași își amenință profesorul cu moartea: «Ai grijă cum te uiți pe temele alea!»

Un student din Iași își amenință profesorul cu moartea: «Ai grijă cum te uiți pe temele alea!»

Nemulțumit de rezultatul examenului pe care îl susținuse, un student al Facultății de Informatică din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași a înregistrat un clip video în care amenință cu moartea unul din profesorii săi.

“Sunt un student nedreptățit al profesorului drd. Abel-Albert Policiuc. Acesta este un mesaj pentru tine, după examenul la Statistică! Îți tai capul, cu acest cuțit de cinci kile! Ai grijă cum te uiți pe temele alea! Știi cum îți taie capul acest obiect?!”, a fost mesajul către cadrul didactic. Clipul îl puteți urmări pe bzi.ro.

“Din filmare, probabil că acesta este un fost student de-al meu. Voi analiza situația, pentru a stabili cum voi proceda. Din ce-mi amintesc, nu am avut conflicte sau nemulțumiri venite din partea studenților mei”, a declarat dr. Abel-Albert Policiuc, profesorul amenințat. 

Imediat după ce înregistrarea a devenit publică, decanul Facultății de Informatică din Iași, conf. univ. dr. Adrian Iftene, a demarat o anchetă și a propus exmatricularea studentului.

“Este vorba despre un student al Facultății de Informatică, din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza. Este o anchetă în derulare.

Studentul a spus că a făcut acest film ca o glumă și pentru distracție. Filmarea a trimis-o la câțiva colegi… Unul dintre ei a trimis filmul pe mai multe grupuri ale unor rețele de socializare, inclusiv grupuri interne ale studenților de la Facultatea de Informatică.

Mai departe, conducerea de la Facultatea de Informatică va cerceta cazul. De asemenea, urmează ca, în Consiliul de Administrație, să se decidă exmatricularea sa”.

Înregistrarea video a fost vizionată și de Poliție, care a deschis la rândul ei o anchetă, studentul riscând, cel puțin, o amendă.