• Home
  • Actualitate
  • Viața unei fetițe de un an și nouă luni și a mamei ei, curmate pe A1 de un TIR care a întors pe autostradă

Viața unei fetițe de un an și nouă luni și a mamei ei, curmate pe A1 de un TIR care a întors pe autostradă

O fetiţă de un an și nouă luni şi mama ei, în vârstă de 25 de ani, au decedat într-un accident rutier produs în noaptea de luni spre marţi pe autostrada A1, în zona municipiului Piteşti.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, o autospecială pentru descarcerare, una pentru stingerea incendiilor şi două echipaje SMURD au intervenit în zona kilometrului 108, la un eveniment rutier în care au fost implicate un autoturism şi un autocamion.

Din primele verificări efectuate la fața locului a reieşit că autocamionul ar fi efectuat o manevră de întoarcere după ce s-a încadrat greşit pe autostradă, iar autoturismul nu a putut evita impactul şi a intrat în coliziune cu remorca, trecând pe sub partea din spate a acesteia.

Fetiţa, pasageră pe bancheta din spate a autoturismului, într-un scaun special pentru copii, a fost găsită cu leziuni incompatibile cu viaţa. Mama sa, aflată pe locul din dreapta faţă, a fost găsită inconştientă şi a fost transportată la spital, unde ulterior a fost constatat decesul.

Șoferul autoturismului, care era conştient la sosirea echipelor de salvare, a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti

Până la finalizarea intervenţiei , traficul rutier a fost complet blocat pe sensul către Bucureşti al autostrăzii A1, fiind deviat pe o rută ocolitoare.