• Home
  • Actualitate
  • Victima polițiștilor pe care i-a apostrofat că nu poartă mască: «A urinat pe mine și mi-a spus: Uite ce poate să îți facă poliția română!»

Victima polițiștilor pe care i-a apostrofat că nu poartă mască: «A urinat pe mine și mi-a spus: Uite ce poate să îți facă poliția română!»

Opt agenţi de la Secţia 16 Poliţie din Capitală au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal şi tortură.

Poliţiştii sunt acuzaţi că în luna august a anului trecut i-au bătut cu bestialitate pe cei doi bărbați.

Potrivit anchetatorilor, unul dintre aceștia a fost băgat cu forţa în maşină şi dus pe un câmp în apropiere de Jilava, unde a fost încătuşat şi torturat, apoi victima a fost abandonată pe câmp.

”M-au luat de la Eroii Revoluției, din fața gurii de metrou, m-au dus pe câmp pe undeva pe la Jilava, m-au dat jos din mașină cu cătușele la mâini, m-au târât pe jos, mi-au dat doi pumni în coaste, m-au pus jos, au început să dea cu bastoanele în mine. Cele mai multe lovituri au fost pe tălpi. 

Cel în vârstă îmi spunea să îmi cer iertare pentru că le-am atras atenția pentru măști și mă băgasem pentru doi civili care erau agresați verbal de el.

Am fost înjurat prima dată, după care au sărit cinci polițiști pe mine”, povestește una dintre victime. 

Cel mai șocant eveniment a fost că polițistul în vârstă și-a făcut necesitățile fiziologice pe mine. A urinat pe mine și mi-a spus: ”uite ce poate să îți facă poliția română!”, a declarat una dintre victime pentru Antena 3.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie.