Cazul fiului unui medic român, internat în spital de 6 săptămâni, cu miocardită, în urma vaccinării

29 Iun 2021 | scris de Adriana Surugiu

Medicul Mircea Dragoteanu este de părere că în România ”vaccinarea a devenit un fel de horă cu mici și bere, jucată prin corturi și prin gări”, în vreme ce reacții adverse grave ale vaccinurilor sunt mușamalizate, pentru ”a nu se periclita hora și lăutarii”.

Cazul fiului unui medic român, internat în spital de 6 săptămâni, cu miocardită, în urma vaccinării

În acest sens, Mircea Drăgotescu povestește despre cazul fiului său în vârstă de 22 de ani, niciodată bolnav, care, la două săptămâni de la prima doză de vaccin, a fost diagnosticat cu ”miocardită, însoțită de o afectare multiorganică dată de un sindrom inflamator generalizat, deosebit de puternic”.

Medicul subliniază faptul că alte cauze infecțioase sau toxice au fost excluse prin analize minuțioase.

Bogdan Dragoteanu este student în ultimul an la Informatică în Cluj-Napoca și, de șase săptămâni, este internat într-un spital din București, unde a fost adus în urma unei reacții adverse foarte grave la vaccinul anti-COVID produs de Pfizer-BioNTech.

Tânărul a făcut prima doză de vaccin la 1 mai 2021 și, potrivit spuselor tatălui său, doctorul Mircea Dragoteanu, a ales să se vaccineze nu de teamă, pentru că este ”sănătos tun” și nu a fost niciodată bolnav, ci pentru a-i proteja pe cei din jurul său. 

”La 14 zile după vaccinare, deci exact atunci când apar anticorpii anti-COVID, a început să i se manifeste o erupție cutanată extinsă. Urticarie rebelă la tratament, apărută inițial pe membrele superioare. Au urmat apoi febră și frisoane.

Erupția a cedat treptat la medicație antihistaminică per os, pentru febră am apelat la Paracetamol, apoi și la Algocalmin.

Simptomele au remis parțial, dar a apărut insidios o jenă retrosternală (în spatele sternului - N.R.) ce a evoluat apoi spre durere”, a povestit dr. Mircea Dragoteanu, pe pagina sa de Facebook

Pentru că cele două teste rapide anti-COVID cumpărate din farmacii au fost negative, doctorul a chemat ambulanța pentru fiul său, însă și medicul urgentist a interpretat, ca și el, că durerile retrosternale ar putea fi date de o iritare a esofagului terminal cauzată de medicamentele antiinflamatoare luate împotriva febrei și frisoanelor.

”La acel moment, autoritățile și firma producătoare ascundeau cu bună știință faptul că vaccinul mARN poate da miocardită. (...)

În noaptea respectivă starea lui generală s-a alterat, atunci mi-am dat seama că e ceva putred în propaganda oficială care liniștea populația pe toate canalele media că «vaccinul Pfizer (ca și celelalte) e deosebit de sigur, nu are efecte adverse severe»”, mai spune medicul. 

Tânărul a fost dus la Spitalul Militar Cluj-Napoca, unde fusese vaccinat, și unde au fost făcute mai multe investigații, fiind suspectat un infarct miocardic. 

”Era puțin probabil un infarct, dar acest diagnostic crunt trebuia exclus, ceea ce coronarografia executată impecabil a și făcut.

Ulterior, la RMN s-a precizat diagnosticul de miocardită, însoțită de o afectare multiorganică dată de un sindrom inflamator generalizat, deosebit de puternic. S-au exclus prin determinări minuțioase de laborator cauze infecțioase sau toxice”.

Mai mult, un cunoscut imunolog din Israel implicat în tratamentul unor miocardite post-vaccinare a pus pentru Bogdan diagnosticul de Sindrom Inflamator Multisistemic (MIS-A).

”Sindromul MIS-A, o complicație gravă a vaccinării sau a imunizării post-COVID-19, necesită un tratament în trepte, incluzând administrarea de Imunglobuline, care nu s-au putut procura în Cluj, prin urmare Bogdan a fost transferat cu un avion sanitar la București, la Spitalul Fundeni”, a adăugat Dragoteanu.

Medicul mai precizează că după șase săptămâni de la debutul bolii provocate de vaccinarea anti-COVID, ”încă i se caută un tratament, pentru a putea fi stabilizat și apoi externat”.

Cazul lui Bogdan este înregistrat, site-ul Agenției Naționale a Medicamentului, ca reacție foarte gravă la vaccinul Pfizer, cu punerea vieții în pericol (foto).

”Desigur că nu ați auzit de astfel de cazuri de la autorități. În general, după ce te vaccinezi, dacă ai probleme, funcționează din plin principiul «scapă cine poate».

Orchestratorii ministeriali și nu numai ai vaccinării nu au în vedere și eventuala protejare a celor vaccinați de efectele grave posibile”, concluzionează medicul. 

Potrivit acestuia, este foarte important ca oricine, dar mai ales cadrele medicale, să recunoască simptomele descrise mai sus, apărute post-vaccinare cu vaccinuri mARN, în special dacă apar la bărbați tineri, de până la 30 de ani, astfel încât să se poată interveni urgent.

”În cazul de față, avem de-a face, din punct de vedere penal, cu o vătămare corporală prin punerea în pericol a vieții (art. 194 alin. e, Cod Penal), provocată de un act medical desfășurat într-o unitate sanitară militară. Este, deci, un caz de competența Procuraturii Militare”, mai spune Mircea Dragoteanu, tatăl tânărului.

Medicii au atribuit simptomele tânărului altor cauze medicale, având în vedere că autoritățile au dat nenumărate asigurări că toate vaccinurile anti-COVID sunt sigure, astfel că nu le-au luat în calcul de la început ca fiind semnele unor reacții adverse grave. În cele două zile pierdute bâjbâind, boala s-a agravat.  

”În Patria Română, în care vaccinarea a devenit un fel de horă cu mici și bere, ori jucată prin corturi și prin gări, astfel de efecte grave ale vaccinurilor nu trebuie semnalate, pentru a fi recunoscute rapid și a putea fi în consecință tratate, ci trebuie mușamalizate, în ideea stupidă de a nu se periclita hora și lăutarii”, spune dr. Mircea Dragoteanu, medic primar medicină nucleară.