Chef Florin Dumitrescu, în ajutorul unui coleg, în comă la spital după o petrecere cu poliţişti: «Ancheta nu va fi muşamalizată»

14 Mar 2021 | scris de Ioana Sorescu

Chef Florin Dumitrescu a făcut un apel comunitatea de bucătari pentru a-l ajuta pe colegul lor din Cluj-Napoca, Andrian Pop, ajuns în comă la spital după ce a participat la petrecerea unui poliţist.

Chef Florin Dumitrescu, în ajutorul unui coleg, în comă la spital după o petrecere cu poliţişti: «Ancheta nu va fi muşamalizată»

Familia are suspiciuni că ar fi fost victima unei agresiuni, dar medicii legişti arată că aflat sub influenţa alcoolului acesta ar fi căzut.

Un incident deosebit de grav a avut loc la finalul săptămânii trecute, la un restaurant din Apahida, unde mai mulţi poliţiştii de la Secţia Zonală Apahida chefuiau, relatează Foaia Transilvană.

”Surse de încredere susţin că erau ziua de naştere a unui poliţist pe nume Cristian Marchiş, de la postul de poliţie Apahida. (...)

La un moment dat, după ora 2.40 noaptea, Adrian Pop, un cunoscut bucătar din Cluj, imaginea magazinelor Selgros, este găsit în comă, în faţa localului Papahida.

A ieşit din local alături de o persoană, după care acea persoană s-a întors şi le-a spus celorlalţi: mergeţi şi luaţi-vă bucătarul”, relatează publicaţia amintită.

Imaginile surprinse de camerele de luat vederi de la localul Papahida, nu mai există.  

Cel mai bun prieten a lui Adrian, N.M., a fost sunat de către acesta, sâmbătă noaptea, pentru a-l duce acasă:

M-a sunat Adi să mă duc după el la Apahida, ca să meargă acasă. Era îmbrăcat în haine de bucătar. El era la masă cu alte şase-şapte persoane. Nu pot să spun ceea ce nu ştiu. Adrian făcea skanderberg cu unul tatuat (persoana se numeşte Rareş şi este cumnatul poliţistului Cristian Marchiş – N.R.).

La un moment dat, Adrian a ieşit afară cu acest Rareş. Nu păreau certaţi. Am văzut momentul în care au ieşit afară. Nu au trecut nici 30 de secunde şi Rareş ăsta şi-a băgat capul pe uşă şi ne-a spus haideţi că bucătarul a căzut jos sau ceva de genul ”, a spus M. pentru Foaia Transilvană.

După acest moment, M. şi patronul localului au ieşit afară şi i-au dat lui Adrian Pop primul ajutor. L-au găsit culcat la pământ, cu sânge pe faţă şi cu respiraţia îngreunată. Celalte persoane din local au dispărut.

În prezent, Adrian Pop este internat în stare critică la Clinica de Neurochirurgie din Cluj Napoca, în stare critică.

_____________

Medicii legişti susţin că leziunile s-ar fi putut produce prin cădere.

”În urma primelor verificări efectuate de poliţişti şi a informaţiilor preliminare, există date potrivit cărora bărbatul de 51 de ani ar fi participat la un eveniment privat derulat în interiorul respectivului local public, unde ar fi consumat băuturi alcoolice, la un moment dat fiind observat de participanţi părăsind încăperea.

În urma constatării medico-legale efectuată de către medicii legişti din cadrul Institutul de Medicină Legală Cluj, a rezultat faptul că leziunile traumatice cranio-cerebrale s-au putut produce prin cădere de la acelaşi nivel, acestea punând în primejdie viaţa victimei”.

Totuși, cercetările continuă, fiind deschis un dosar de vătămare corporală.

_____________

”Facem un apel către toţi membrii ANBCT România (Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism), dar şi către toată comunitatea culinară din România, să fie alături de familia colegului nostru în aceste momente extrem de dificile.

Vă invităm să donaţi orice sumă de bani. Vom face o solicitare oficială adresată organelor de cercetare penală cu privire la derularea cercetărilor.

Comunitatea ANBCT se va asigura că ancheta demarată de către organele abilitate va fi tratată cu maximă prioritate şi nu va fi muşamalizată. Vinovaţii vor fi traşi la răspundere pentru faptele lor”, a scris Florin Dumitrescu pe contul său de Instagram.