• Home
  • Externe
  • A murit cântăreaţa, prezentatoarea şi realizatoarea de televiziune Raffaella Carra

A murit cântăreaţa, prezentatoarea şi realizatoarea de televiziune Raffaella Carra

Cântăreaţa, prezentatoarea şi realizatoarea de televiziune Raffaella Carra a murit luni la vârsta de 78 de ani, informează ANSA.

Anunţul a fost făcut de către Sergio Japino, care i-a fost partener de viață în ultimii ani. Potrivit acestuia, Carra suferea de o boală care în ultimii ani ”îi atacase trupul subţire, dar plin de energie”. 

”Raffaella ne-a părăsit. A plecat într-o lume mai bună, unde umanitatea ei, râsul ei inconfundabil și talentul său extraordinar vor străluci pentru totdeauna, alăturându-se durerii nepoților Federica și Matteo”, a declarat Sergio Japino.

Raffaella Roberta Pelloni Maria s-a născut la Bologna la data de 18 iunie 1943. A decedat, luni, 5 iulie, după „o boală care de ceva vreme atacase corpul său atât de mic, dar atât de plin de energie debordantă.

Forța ei de neoprit, o voință de fier care nu a abandonat-o niciodată până la sfârșit, asigurându-se că nu s-a scurs nimic din suferința ei profundă.

Al unsprezecelea gest de dragoste față de publicul ei și față de cei care i-au împărtășit afecțiunea, astfel încât calvarul ei personal să nu tulbure amintirea strălucitoare a ei”, a mai anunțat fostul partener al cântăreței.

Sergio Iapino a descris-o pe Raffaella Carra drept o ”femeie ieșită din comun, dar înzestrată cu o simplitate surprinzătoare, nu avea copii, ci mii de copii, precum cei 150 de mii adoptaţi la distanță datorită Iubirii, proiectul care a rămas în inima ei.

În ultimele ei dorințe, Raffaella a cerut un simplu sicriu de lemn neterminat și o urnă pentru cenușa sa. În cea mai tristă oră, întotdeauna unică și inimitabilă, ca râsul ei copleșitor. Și așa vrem cu toții să ne amintim de ea”, a conchis Iapino.

_______________________

Raffaella Carra, pe numele său adevărat Raffaella María Roberta Pelloni, şi-a petrecut cea mai mare parte din cariera sa lucrând la programe pentru televiziunea publică italiană.

”La RAI am avut de toate. Când văd unele imagini îmi amintesc de epoca respectivă, dar nu obişnuiesc să mă văd pentru că nu mi-a plăcut să fac asta niciodată”, mărturisea vedeta. 

Raffaella Carrà s-a născut pe 18 iunie 1943, în Bologna. A debutat în cinema la vârsta de 9 ani, în filmul ”Tormento del passato” (1952).

Şi-a început cariera în televiziune la începutul anilor 1970, devenind populară în Italia, Spania şi America Latină. Între emisiunile de televiziune pe care le-a găzduit se numără ”Carràmba che sorpresa!”, ”¡Hola Raffaella!”, ”Canzonissima”, „En casa con Raffaella”, ”Pronto… Raffaella?”, ”A las 8 con Raffaella”, ”Ma che sera”, ”La hora de Raffaella Carrà” şi ”Domenica in”.

Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără ”Tuca Tuca”, scrisă de fostul său partener Gianni Boncompagni, ”Tanti Auguri” şi ”A far l'amore comincia tu". Cântăreţul italian Tiziano Ferro i-a dedicat, în 2007, o melodie, ”E Raffaella è mia".