• Home
  • Externe
  • Alain Delon, după moartea lui Belmondo: «N-ar fi rău dacă am pleca împreună»

Alain Delon, după moartea lui Belmondo: «N-ar fi rău dacă am pleca împreună»

Alain Delon este ”complet devastat” de moartea prietenului său Jean-Paul Belmondo, care s-a stins din viață luni, la Paris.

Vocea lui tremurândă îi trădează emoția. Alain Delon a reacționat la moartea dragului său prieten ”Bébel”, care a murit la vârsta de 88 de ani.

”Este groaznic, sunt complet devastat. Este un prieten pe care îl pierd, un confrate… Se fac 60 de ani de când ne-am cunoscut și de când eram atât de apropiați unul de altul… 

Am făcut cinema amândoi, eu și el, două imagini ale filmului francez. Nu putem vorbi despre unul fără a-l menționa și pe celălalt.

Sunt 60 de ani de carieră, 60 de ani care au marcat lumea, au sensibilizat mulțimile cu o forță dramatică extraordinară. A fost Belmondo, a fost Gabin, a fost Ventura și nu mulți alții…

Îmi provoacă un rău teribil această veste. Voi încerca să fiu tare, pentru a nu face același lucru peste cinci ore… De fapt nu ar fi rău dacă am pleca împreună. 

Este o parte a vieții mele, am început împreună acum 60 de ani”, a spus Delon pentru Europe 1.

Deseori descriși în mod greșit ca fiind rivali, cei doi au jucat în mai multe filme, inclusiv ”Borsalino” (1970) și au fost starurile cinematografiei franceze timp de 60 de ani.

În 2019, Paris Match, care sărbătorea cea de-a 70-a aniversare în acel an, i-a reunit pe Samurai și pe Magnific pentru numărul aniversar.