• Home
  • Externe
  • Albert Bourla, șeful Pfizer: «Într-un an cred că vom reveni la viaţa normală. Cel mai probabil scenariu, vaccinarea anuală»

Albert Bourla, șeful Pfizer: «Într-un an cred că vom reveni la viaţa normală. Cel mai probabil scenariu, vaccinarea anuală»

Preşedintele Pfizer, Albert Bourla, este de părere că viața va reveni la normal până la sfârșitul acestui an în țările dezvoltate și că restul lumii va aștepta până la sfârșitul anului 2022, ca să scape de amenințarea noului coronavirus.

”Într-un an cred că vom putea reveni la viaţa normală. Nu cred că acest lucru înseamnă că variantele nu vor continua să vină şi nu cred că acest lucru înseamnă că ne vom putea trăi viaţa fără vaccinări. Dar asta, din nou, rămâne de văzut”, a declarat Albert Bourla într-un interviu acordat emisiunii ”This Week” de la ABC

Bourla estimează că până la sfârșitul acestui an vor exista suficiente doze de vaccin pentru a acoperi întreaga nevoie la nivel mondial.

Dar, în condițiile în care variante ale noului coronavirus vor continua să apară, cel mai probabil scenariu este că va fi nevoie de vaccinarea anuală împotriva COVID-19, precizează șeful gigantului farmaceutic.

”Cel mai probabil scenariu pentru mine este acela că vor continua să apară noi variante. De asemenea, vom avea vaccinuri care vor dura cel puţin un an şi cred că cel mai probabil scenariu este vaccinarea anuală, dar nu ştim cu siguranță, trebuie să aşteptăm,” a mai declarat șeful Pfizer.

Proiecții similare au mai făcut directorul Moderna și șeful echipei de cercetare care a creat vaccinul AstraZeneca.