• Home
  • Externe
  • Anamaria Ferentz, despre revolta americanilor: «Am crezut că sunt mai educați. Sunt total scârbită de tot ce se întâmplă»

Anamaria Ferentz, despre revolta americanilor: «Am crezut că sunt mai educați. Sunt total scârbită de tot ce se întâmplă»

Străzile unora dintre orașele americane sunt într-o continuă transformare, locul protestelor pașnice fiind luat, după căderea serii, de violență, jafuri, incendieri.

Anamaria Ferentz, rezidentă de mai mulți ani în Statele Unite, spune că aceste evenimente o fac să-și reconsidere părerea pe care o avea despre societatea americană, pe care o considera deasupra atavismului pe care l-a observat în ulltimele zile. 

”Nu avem voie să ieșim din casă. Numai împușcături și mașini de poliție, salvare, pompieri și elicoptere aud din casă. Aseară aveam impresia că sunt pe front în Irak, elicoptere și bubuieli non-stop. Între timp, din păcate, este a doua zi când avem interzis să ieșim din casă după 8 seara, până a doua zi dimineața.

Guvernatorul a dat ordin, cine iese după 8 seara este arestat, pentru că după 8 ies doar protestatarii. Dar, de fapt, sunt niște anarhiști infiltrați printre protestatari, care fac numai nenorociri, sparg magazinele, fură. Au făcut dezastru și pe Rodeo Drive. Au spart toate magazinele de firmă. Au furat poșete, tot ce au putut.

Sunt foarte mulți tineri albi printre cei de culoare, care se văd în filmulețele de pe net. S-au distrus și magazinele din Santa Monica. Totul este devastat! Se pare că așa e în istoria Americii. De câte ori e un protest, se trezesc și alții care distrug și fură. Din păcate, se strică mesajul anti-rasism care trebuia să se audă”, a declarat Anamaria Ferentz, potrivit Click!.

”Sunt total scârbită de tot ce se întâmplă. Nu mai am cuvinte”
”Este înfiorător! Toată noaptea am auzit numai elicoptere, împușcături, probabil erau cu gaze lacrimogene. Îmi este aproape imposibil să cred că trăiesc într-un oraș ca Los Angeles, în care mulți și-ar dori să ajungă, care este plin cu atâția hoți.

Îmi este groază că stau pe aici, printre ei. Am crezut că oamenii sunt puțin mai educați și au un scop în viața asta, dar acum sunt total scârbită de tot ce se întâmplă. Nu mai am cuvinte”, a mai spus cântăreața.