• Home
  • Externe
  • Belgia. După ce a picat examenul auto de 12 ori, un bărbat a angajat o sosie care să meargă în locul lui la cea de-a 13-a testare

Belgia. După ce a picat examenul auto de 12 ori, un bărbat a angajat o sosie care să meargă în locul lui la cea de-a 13-a testare

Belgia. După ce a picat examenul auto de 12 ori, un bărbat a angajat o sosie care să meargă în locul lui la cea de-a 13-a testare

Incapabil să treacă de obstacolul probei teoretice la examenul auto, un bărbat din Belgia, emigrant ghanez, care a picat de 12 ori, a crezut că a găsit o soluție infailibilă: a plătit o sosie care să susțină testul în locul lui, , potrivit La Libre.

Serge, un emigrant ghanez care locuiește în Grammont, Belgia, se chinuia de peste un an de zile să promoveze examenul pentru a intra în posesia unui permis de conducere.

Avea pe numele său un astfel de document obținut în țara de origine, dar acesta nu era valabil în Belgia.

Pentru că oartea teoretică a examenului i-a dat mai multe bătăi de cap decât se aștepta, s-a înscris la examen de 12 ori și l-a picat de fiecare dată și pentru că nu pute să renunțe pur și simplu, întrucât un permis de conducere i-ar fi deschis mai multe perspective în obținerea unui loc de muncă mai bun, bărbatul s-a decis nu să învețe mai temeinic, ci să trișeze.

Serge l-a cunoscut pe Julien, un alt emigrant în Belgia, de origine congoleză, care nu numai că arăta oarecum asemănător, dar, cel mai important, obținuse deja permisul de conducere.

Cei doi s-au înțeles ca Julien să susțină testul teoteric în locul lui Serge la Mons, unde auziseră că examinatorii ar fi mai îngăduitori decât cei din Flandra.

Din păcate, informațiile lor cu privire la examinatori au fost totat eronate. Aceștia au devenit suspicioși imediat ce Julien a prezentat actul de identitale a lui Serge și au confruntat cu mai multă atenția fotografia din document cu persoana care se afla în fața lor, observând diferențe semnificative între cele două fizionomii.

În final, ambii bărbați au ajuns în arest și ulterior au fost prezentați în instanță.

”Fără vigilența examinatorului, persoana și-ar fi primit permisul de conducere, deși nu este capabilă să conducă pe drumurile noastre”, a spus procurorul.

Bărbatul din Ghana riscă o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare, în timp ce pentru Julien procurorii au cerut două sute de ore de muncă în folosul comunității.