• Home
  • Externe
  • Bill Gates prezice modul în care sfârşitul pandemiei va afecta lumea

Bill Gates prezice modul în care sfârşitul pandemiei va afecta lumea

Pandemia de COVID-19 va fi amintită ca un moment plin de suferinţă, frică şi incertitudine. Cu toate acestea, Bill Gates este optimist şi crede că va aduce schimbări pozitive în lume.

Într-un articol publicat pe blogul său, Gates Notes, miliardarul american spune că tehnologia va dobândi o relevanţă enormă în combaterea pandemiilor viitoare. Fondatorul Microsoft este încrezător că, în câţiva ani, lumea va fi mai conştientă de măsurile de prevenire şi de îngrijire a sănătăţii.

Gates vorbeşte în articolul său despre David Moinina Sengeh, pe care l-a cunoscut pe când africanul studia ingineria biomecanică.

În acest sens, evidenţiază modul în care Guvernul din Sierra Leone a reuşit să activeze un protocol de sănătate rezistent care a servit la strunirea coronavirusului, în ciuda neajunsurilor şi a dificultăţilor economice.

”David crede că experienţa Sierra Leonei în timpul epidemiei de Ebola din 2014 i-a pregătit mai bine pentru COVID-19. Oamenii din Sierra Leone au înţeles imediat cât de important era să ai virusul sub control.

Populaţia a luat în serios restricţiile de carantină de la început. Drept urmare, ţara a menţinut numărul de cazuri relativ scăzut în timpul pandemiei”, spune omul de afaceri.

De asemenea, Gates subliniază capacitatea acestei ţări de a aplica instrumente tehnologice în lupta împotriva pandemiei.

”Bazându-se pe activitatea lui David, Sierra Leone utilizează un sistem robust de colectare a datelor pentru a monitoriza cazurile COVID”, notează el.

În primul rând, persoanele bolnave pot trimite mesaje text unui sistem automat pentru verificarea simptomelor.

În plus, există o aplicaţie care garantează furnizarea de resurse pentru persoanele care trebuie să fie în carantină.

”La rândul lor, guvernele locale pot folosi datele colectate de aceste aplicaţii pentru a lua decizii în cunoştinţă de cauză când trebuie să închidă activităţile şi când să le redeschidă”, conchide el.

”Capacitatea celor din Sierra Leonei de a pune în aplicare lecţiile învăţate din ultima sa epidemie îmi dă speranţă”, reflectă Gates, care aminteşte că, în ciuda impactului puternic pe care ţara l-a suferit ca urmare a Ebola, respectiva ţară a apărut mai puternică şi mai bine pregătită pentru viitoarele crize. ”La fel se va întâmpla şi în lume după COVID-19”, prezice el.

Gates speră, de asemenea, că tehnologia va dobândi o relevanţă enormă pentru a combate pandemiile viitoare: ”COVID ne-a arătat că trebuie să folosim tehnologii care ne permit să avem un impact. Aceasta este o oportunitate de a reporni, reinventa şi regândi”.