• Home
  • Externe
  • Brexit, urmări. Cu benzinării închise și rafturi goale în magazine, Marea Britanie ar putea apela la șoferii din armată

Brexit, urmări. Cu benzinării închise și rafturi goale în magazine, Marea Britanie ar putea apela la șoferii din armată

Ministrul Transporturilor din Marea Britanie, Grant Shapps, a declarat că analizează posibilitatea de a recurge la şoferii din cadrul forţelor armate pentru a putea ajuta la rezolvarea crizei de şoferi de camion, care a impus închiderea benzinăriilor şi afectează aprovizionarea supermarketurilor, transmite Reuters.

"Voi analiza orice posibilitate, orice modalitate prin care poate fi rezolvată această situaţie. Cu privire la o posibilă implicare a armatei, desigur dacă acest lucru va ajuta la ceva îi vom implica", a declarat Grant Shapps pentru BBC.

Referindu-se la o posibilă modificare a regimului vizelor pentru şoferii străini, ministrul Transporturilor a apreciat că aceasta nu va ajuta la rezolvarea problemei.

"Aşa cum am mai spus, ceea ce nu vreau să facă este să recurg la şoferii ieftini din Europa pentru ca apoi să vedem cum şoferii noştri sunt excluşi", a declarat Grant Shapps.

Ieşirea din UE a Marii Britanii a însemnat pierderea unui uriaş rezervor de mână de lucru.

Peste 50.000 de emigranţi au plecat din Marea Britanie în al doilea semestru al anului trecut, potrivit unor estimări guvernamentale, iar analiştii se aşteaptă la un număr şi mai mare în acest an.

Firmele din industria alimentară şi companiile de logistică au avertizat că dacă în 10 zile nu sunt luate măsuri efective care să suplinească lipsa celor aproximativ 100.000 de şoferi de camion, sezonul de cumpărături de Crăciun poate fi compromis.