Bulgaria. Imagini din dormitorul premierului Borisov, în care liderul de la Sofia doarme lângă o armă şi o grămadă de bani

19 Iun 2020 | scris de Ioana Sorescu

Bulgaria este zguduită de un uriaș scandal între premierul Boiko Borisov și președintele Rumen Radev. Confruntarea nu se dispută în jurul unor politici publice ci seamănă a film de acțiune cu spioni...

Bulgaria. Imagini din dormitorul premierului Borisov, în care liderul de la Sofia doarme lângă o armă şi o grămadă de bani

Premierul Boiko Borisov se află într-o poziţie dificilă, după ce imaginii despre care se spune că ar fi fost făcute în dormitorul său, în care apare dormind alături de o armă şi o grămadă de bani, au fost furnizate presei, relatează BalkanInsight.  

Fotografiile cu rezoluţie scăzută, făcute cu un telefon şi furnizate de o sursă anonimă în data de 17 iunie, îl arată pe Borisov dormind lângă o noptieră pe care se aflau bancnote de 500 de euro şi un pistol.

Borisov a ținut o conferință de presă în care a vorbit despre incident și l-a acuzat pe Radev că a întrecut orice limită cu presupusa sa supraveghere cu drona.

Pe parcursul unei conferințe de presă, în care a apărut înconjurat de membri partidului din care face parte, GERB, premierul bulgar a părut să nege fotografiile, apoi a părut să le confirme, fără să afirme explicit dacă sunt reale sau false. Borisov a mai sugerat că preşedintele Rumen Radev, cu care are relaţii tensionate, îl hărţuieşte cu o dronă personală.

Borisov a făcut şi câteva glume: ”Cel puţin nu m-au fotografiat cu un băiat în pat, m-aş fi aruncat de la balcon dacă ar fi fost cazul”, a spus el.

Premierul Bulgariei a adăugat că dronele au fost retrase după ce a amenințat că va trage cu pistolul în ele.

Președintele Radev a recunoscut că are în proprietate o dronă, însă a negat acuzațiile lui Borisov conform cărora ar fi folosit dispozitivul pentru a îl spiona pe acesta.

Radev locuieşte într-o reşedinţă din apropierea vilei de stat a lui Borisov din Boyana, lângă Sofia.

”Am operat avioane şi drone, dar nu am nimic de-a face cu ceea ce vorbeşte Borisov. Nu pot comenta tot ce pretinde Borisov. Imaginaţia mea are limitele ei”, a afirmat fostul pilot de aviaţie, actual președinte al Bulgariei.

Între cei doi politicieni de la Sofia există un mai vechi și îndelungat conflict mai ales din cauza poziționărilor politice ale celor doi – Borisov este un pro-european, în timp ce Radev, ales președinte din partea Partidului Comunist Bulgar este un prorus.