• Home
  • Externe
  • Cine mai înțelege ceva? Angela Merkel a primit la rapel ser Moderna, după prima doză de vaccin AstraZeneca  

Cine mai înțelege ceva? Angela Merkel a primit la rapel ser Moderna, după prima doză de vaccin AstraZeneca  

Pentru a adânci și mai mult dilema despre cât de eficace e vaccinul produs de AstraZeneca împotriva coronavirusului, cancelarul german Angela Merkel a primit la rapel serul Moderna împotriva COVID-19, după ce prima doză i-a fost făcută cu AstraZeneca, a anunţat  cancelaria de la Berlin.

”Da, confirmăm“ că şefei guvernului german i-a fost recent administrată a doua doză de vaccin bazat pe ARN mesager al companiei americane Moderna, a indicat un purtător de cuvânt al cancelarului german.

Merkel, în vârstă de 66 de ani, a primit la 16 aprilie o primă doză de vaccin AstraZeneca, a cărui utilizare a fost suspendată o perioadă în Germania după mai multe cazuri de tromboză înregistrate în Europa.

Purtătorul de cuvânt al cancelarului german a postat ulterior pe Twitter o fotografie cu certificatul de vaccinare al Angelei Merkel care probează vaccinarea completă a acesteia împotriva COVID-19.

Serul Moderna, administrat mai multor înalţi oficiali germani, între care preşedintele Republicii, Frank-Walter Steinmeier, este rezervat în Germania persoanelor peste 60 de ani.

Mai multe ţări, inclusiv Germania, au ales pentru a doua doză de vaccin serul cu ARN mesager de la Pfizer-BioNTech sau cel de la Moderna, rezultând o ”schemă vaccinală mixtă'“după o primă injectare cu AstraZeneca.

Peste jumătate (51,2%) din populaţia Germaniei, adică 42,5 milioane de persoane, a primit cel puţin o primă doză de vaccin, iar 26,3 milioane (31,6%) au fost vaccinaţi complet, potrivit cifrelor publicate marţi de Institutul Robert Koch, principala autoritate sanitară germană.