• Home
  • Externe
  • Coșmarul prin care a trecut o adolescentă dispărută în Italia, găsită după două luni de căutări

Coșmarul prin care a trecut o adolescentă dispărută în Italia, găsită după două luni de căutări

O adolescentă de naţionalitate română, dispărută în Italia la începutul lunii august, a fost găsită după 58 de zile de căutări intense.

Tânăra româncă a plecat în secret de la domiciliul său din localitatea Grossetto în seara zilei de 7 august, într-un moment în care mama ei spăla vasele, iar tatăl era pe balcon. Nu a luat niciun ban, ci doar parfumul pe care îl primise recent de la mamă, scrie La Nazione.

Părinţii săi nu au avut nicio explicaţie pentru gestul fetei şi au declarat autorităţilor că în casă domnea buna înţelegere, iar adolescenta nu părea să aibă probleme.

Anchetatorii au luat în calcul mai multe variante, una dintre ele fiind aceea că adolescenta ar fi fugit cu fostul ei iubit, un tânăr român de 19 ani, pe care mama îl descria drept o persoană extrem de geloasă.

În cursul zilei de 5 octombrie a.c., tatăl adolescentei a primit un mesaj pe telefonul mobil, de la un prieten al fetei, prin care era anunţat despre locul exact în care i se află fiica

Părinţii Elenei au alertat imediat carabinierii şi s-a deplasat la adresa menţionată în mesaj.

Poliţiştii au pătruns în locuinţă unde au găsit-o pe adolescenta dată dispărută, împreună cu mai mulţi tineri români. 

În spatele a ceea ce iniţial a fost considerată o plecare voluntară pare că se ascunde o gravă infracţiune.

Avocatul familiei tinerei a declarat publicaţiei italiene că în cele 58 de zile în care tânăra a fost sechestrată şi agresată de către trei tineri români. 

"Nu a fost vorba despre o dispariţie voluntară. Fata a spus că a fost victima unor constrângeri fizice grave şi a violenţei. A spus că a fost lovită de mai multe ori cu picioarele, pumnii şi palmele, precum şi că a fost legată”, a spus avocatul, citat de La Nazione.

Imediat după ce a fost salvată, Elena a fost transportată la spital pentru a fi evaluată medical, apoi s-a întors acasă, împreună cu părinţii.

În urma audierilor, oamenii legii i-au pus sub acuzare pe cei trei tineri români pentru răpire şi îi cercetează în stare de libertate.