• Home
  • Externe
  • Crima care a revoltat Italia, elucidată după 3 ani. «Sedus, răpit, dus în pădure şi ucis de o româncă»

Crima care a revoltat Italia, elucidată după 3 ani. «Sedus, răpit, dus în pădure şi ucis de o româncă»

O româncă este acuzată în Italia de moartea unui bărbat de 79 de ani, pe care l-ar fi ucis după ce l-a jefuit.

Nu e un scenariu de film horror, ci e un caz real, spun anchetatorii italieni – o româncă în vârstă de 33 de ani este acuzată în a răpit şi ucis în chinuri un septuagenar italian.

Damiano Oriolo a fost dat dispărut, la Cosenza, în urmă cu trei ani, pe 7 aprilie 2017, scrie Gazzetta del Sud.

În acea zi, pensionarul şi-a părăsit casa şi nu s-a mai întors niciodată. S-a urcat în maşina sa, un Opel Astra, având asupra sa telefonul mobil, portofelul şi mai multe chei. 

La câteva săptămâni mai târziu, maşina, precum şi restul obiectelor, au fost găsite într-o pădure din San Fili, un orăşel din Cosentino. În acelaşi loc, după câteva zile, au fost găsite şi ochelarii, pantalonii şi pantofii pensionarului. Nu însă și şi trupul său. 

Cazul a fost îndelung mediatizat în Italia şi a fost prezentat pe larg şi la emisiunea ”Chi l'ha visto?, pe Rai 3.

După mai bine de trei ani, anchetatorii au adunat destule probe pentru a-l aresta pe principalul suspect, o româncă.

Angela Melania Şerban, o femeie de 33 de ani, despre care jurnaliștii italienii scriu că o adevărată femeia fatală, care l-a sedus pe pensionar și l-a momit în pădure, unde anchetatorii cred că i-a întins o cursă şi că, ajutată de o persoană încă neidentificată, l-ar fi jefuit şi ucis pe Oriolo.

Potrivit CN24tv.it, cu câteva zile mai devreme, Oriolo îşi ridicase pensia de pe card şi şi-a retras şi alte sume din bancă. 

Porivit sursei citate, au fost analizate toate apelurile primite şi trimise de pensionar, iar printre numere a fost găsit şi cel al româncei.

Amprentele şi probele de pe și din interiorul maşinii, expertizate genetic, îi aparţin fără tăgadă româncei. În plus, au existat şi martori care au confirmat că italianul se vedea cu o româncă mult mai tânără decât el. 

Mai mult, în momentul în care a fost identificată ca suspect, Angela Şerban era deja închisă la penitenciarul de la Reggio, în aceeași calitate şi într-un alt caz asemănător, petrecut în 2015, când trupul neînsufleţit al unui bărbat a fost găsit pe plaja din Pizzo di Palmo Giglio Ciancio.

”Cazul a fost soluţionat datorită muncii minuţioase făcute de procurorul D'Andrea şi anchetatorii echipei mobile.

Am aflat că suspectul era pe punctul de a fi eliberat din închisoarea de la Reggio şi am dispus arestarea, imediat ce a părăsit penitenciarul", a declarat procurorul italian.

El e convins că dispariţia şi uciderea lui Damiano Oriolo nu este un caz izolat şi spune că de numele româncei sunt legate şi alte jafuri asemănătoare, iar ancheta va continua.

Anchetatorii sunt convinși că românca nu ar fi acționat singură, bănuind că un mic grup de infractori operează în Cosenza şi în zona Vibonese, unde au mai fost înregistate o serie de cazuri de dispariție încă nerezolvate.