• Home
  • Externe
  • Cum a reușit să scape cu viață un pescar înghițit de o balenă – video

Cum a reușit să scape cu viață un pescar înghițit de o balenă – video

Michael Packard, un pescar de homari în vârstă de 57 de ani, se scufunda în apele din largul coastei Cape Cod, în nord-estul SUA, când, o balenă practic l-a înghițit.

Într-un interviu acordat emisiunii 60 Minutes Packard spune că s-a trezit brusc într-o situație care a venit practic ”de nicăieri”, potrivit news.com.au.

”Totul s-a întunecat. Eram convins că sunt mort. Eram convins… Mi-au trebuit aproximativ cinci secunde ca să-mi dau seama că mă aflu în gura balenei și că… asta a fost”, spune Packard.

Michael este tatăl a doi băieți adolescenți și nu credea că îi va mai vedea vreodată.

”Nu m-am putut gândi decât la băieții mei, la soția mea minunată și la mama care ar fi trecut printr-un iad”, a mai povestit pescarul.

Picioarele lui Michael erau prinse în fălcile balenei, iar partea superioară a corpului său, în gura ei. 

Din fericire, pescarul mai avea în rezervor oxigen pentru aproximativ 50 de minute, dar șansele lui erau și în aceste condiții mici.

”Eram blocat în gura ei. Și apoi am simțit că urcă, apoi a început să devină agresivă. Mi-am dat seama că reprezentam un disconfort pentru ea și încearcă să scape de mine. Am avut doar un licăr de speranță. A început să se agite apoi dintr-o dată s-a făcut lumină”, mai spune Packard. 

Balena a ajuns la suprafața apei, iar Michael a simțit cum se eliberează, scăpând cu răni relativ ușoar dintr-un incident care i-ar fi putut fi fatal. 

În ciuda experienței prin care a trecut, Michael spune că va continua să pescuiască, pentru că asta e pasiunea lui. ”Pescuitul este viața mea. Nu am mai pescuit de două săptămâni și îmi ies din minți!”

Nu este prima dată când Michael păcălește moartea. El a supraviețuit și unui accident aviatic în care ceilalți trei pasageri care se aflau cu el în aeronavă și-au pierdut viața.