• Home
  • Externe
  • Disney. Noua Albă ca Zăpada va fi jucată de o actriță metisă

Disney. Noua Albă ca Zăpada va fi jucată de o actriță metisă

Disney a anunţat că tânăra actriţă metisă Rachel Zegler o va interpreta pe Albă ca Zăpada în versiunea live-action a celebrului desen animat din 1937. Producţia filmului va începe în 2022, a mai precizat Disney.

Alegerea unei actriţe metise pentru a o interpreta pe Albă ca Zăpada este un nou semn de deschidere din partea studioului, mult timp acuzat că a ales în special personaje principale albe în producţiile sale.

La începutul anului 2021, platforma de streaming video Disney+, deţinută de compania Walt Disney, a blocat accesul copiilor sub 7 ani la vizionarea unor filme clasice de animaţie, precum ”Pisicile aristocrate”, ”Dumbo” sau ”Peter Pan”, din cauza unor scene considerate a conţine stereotipuri ori prejudecăţi rasiale.

Cu o mamă columbiană şi un tată polonez, Rachel Zegler, în vârstă de 20 de ani, a fost selectată la 17 ani pentru a juca rolul Mariei în ”West Side Story”, de Steven Spielberg, film a cărui apariție e așteptată în luna decembrie și pentru care echipa de producţie a vizionat peste 30.000 de candidaţi.

Producătorii au fost deosebit de impresionați de vocealui Zegler, care s-a remarcat deja în numeroase producţii locale de musicaluri din New Jersey, oraşul unde s-a născut.

”Abilităţile vocale extraordinare ale lui Rachel sunt doar un aspect al talentului ei”, a comentat Marc Webb, regizorul noii versiuni a ”Albei ca Zăpada”.

”Puterea, inteligenţa şi optimismul său vor deveni o parte integrantă a acestei redescoperiri a bucuriei clasicului basm Disney”, a explicat cineastul.