• Home
  • Externe
  • El Pais. Incident într-o închisoare din Spania, un deținut român pedepsit

El Pais. Incident într-o închisoare din Spania, un deținut român pedepsit

Un român condamnat în Spania pentru exploatarea sexuală a unor minore a primit marți, în închisoare, o pedeapsă mai grea decât cea pronunțată în instanța de judecată, în momentul în care s-a intersectat în curtea închisorii cu un alt deținut, închis pentru crimă.

Potrivit El Pais, în curtea închisorii Brians 2, din Sant Esteve Sesrovires, lângă Barcelona, românul a fost înjunghiat de 29 de ori de un bărbat în vârstă de 37 de ani închis pentru crimă și jaf, decedând la locul incidentului. Scenel sângeroase au fost surprinse de camerele de supraveghere ale închisorii.

Incidentul s-a produs în jurul orei 19:20. Surse apropiate anchetei au declarat pentru El Pais că românul a fost înjunghiat în gât și în piept, agresorul intenționând în mod clar să-l ucidă.

Anchetatorii suspectează că a fost o crimă premeditată, în scop de răzbunare și pedepsire ”exemplară” a bărbatului care a exploatat sexual minori.

Românul de 32 de ani era un proxenet care ispășea o pedeapsă pentru exploatarea sexuală a minorilor și a persoanelor cu dizabilități, precum și pentru violență.

În 2012, Tribunalul din Barcelona l-a condamnat la 15 ani de închisoare pentru că a obligat o minoră să se prostitueze într-un apartament Barcelona. Minora era tot româncă și a fost supusă la chinuri inimaginabile.