• Home
  • Externe
  • Elveția. O întreagă familie s-a aruncat în gol de la etajul 7. Poliția: erau foarte interesați de teoriile conspirației și de supraviețuire

Elveția. O întreagă familie s-a aruncat în gol de la etajul 7. Poliția: erau foarte interesați de teoriile conspirației și de supraviețuire

Patru membri ai unei familii franceze au murit în orașul elvețian Montreux, după ce au sărit în gol de la etajul șapte al unui apartament, informează The Guardian.

În apartament locuiau un bărbat în vârstă de 40 de ani, soția lui de 41 de ani, sora geamănă a acesteia, fiica de opt ani a cuplului și fiul lor de 15 ani. Cel din urmă a supravieţuit tragediei, dar se află în comă, în stare stabilă, la spital.

În concluziile preliminare ale anchetei făcute publice Poliția regională din Vaud a declarat că nu există semne de luptă, iar aceste constatări ”fac posibilă excluderea intervenției unei terțe părți”.

Procurorii iau în calcul teoria unei ”sinuciderii colective”. Potrivit anchetatorilor, familia trăia ”izolată de societate”.

Poliția a declarat că din dateleadunate reiese că ”de la începutul pandemiei, familia era foarte interesată de teoriile conspirației și de supraviețuire”. Aveau un stoc de alimente, care ocupa o mare parte din spațiul de locuit și care le-ar fi permis să depășească o criză majoră.

Doar sora geamănă a mamei avea un loc de muncă. Nici mama și nici fetița de opt ani, care nu mergea la școală, nu erau luate în evidența autorităților locale.

”Toate aceste elemente sugerează teama că autoritățile ar putea să intervină în viața lor", precizează comunicatul poliției.

Publicația franceză Journal du Dimanche a scris că tatăl, Eric David, a crescut într-o zonă bogată din Marsilia și a urmat cursurile Școlii Politehnice, una dintre cele mai prestigioase din țară.

Surorile gemene, Nasrine și Narjisse Feraoun, au crescut într-o familie cu cinci copii care au fost educați la liceul de elită Henri-IV din Paris. Mama lor a fost medic stomatolog, iar sora ei, medic oftalmolog.

Cotidianul francez mai afirmă că gemenele erau nepoatele romancierului algerian Mouloud Feraoun. Prieten apropiat al filosofului francez Albert Camus, Feraoun a fost asasinat în Alger în 1962 de un grup francez de extremă dreaptă.