• Home
  • Externe
  • Eroina echipei Spaniei în finala Cupei Mondiale, Olga Carmona, a aflat de-abia după meci că tatăl ei a murit

Eroina echipei Spaniei în finala Cupei Mondiale, Olga Carmona, a aflat de-abia după meci că tatăl ei a murit

Căpitanul Spaniei şi eroina finalei Cupei Mondiale, Olga Carmona, a aflat după meci că tatăl ei a murit, a anunţat, Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF), citată de Reuters

Carmona a marcat, în minutul 29,  golul decisiv prin care echipa Spaniei s-a impus în faţa Angliei,, obținând primul ttitlu la Cupa Mondială feminină.

"RFEF regretă profund să anunţe decesul tatălui Olgăi Carmona. Fotbalista a aflat trista veste după finala Cupei Mondiale.

Transmitem cele mai sincere îmbrăţişări Olgăi şi familiei sale într-un moment de profundă durere. Te iubim, Olga, eşti istoria fotbalului spaniol", a precizat federaţia spaniolă pe reţelele de socializare.

Un purtător de cuvânt al RFEF a declarat pentru Reuters că tatăl lui Carmona s-a luptat cu o boală îndelungată şi a murit vineri.

"Ştiu că mi-ai dat puterea de a realiza ceva unic. Ştiu că m-ai urmărit în această seară şi că eşti mândru de mine. Odihneşte-te în pace, tată", a scris Carmona pe platforma de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter.

Potrivit presei spaniole Relevo, familia şi prietenii lui Carmona au decis să nu-i spună pentru ca aceasta să se poată concentra pe cel mai important meci din viaţa ei.

Mama şi fraţii lui Carmona au călătorit în Noua Zeelandă în timpul fazei grupelor Cupei Mondiale, dar apoi s-au grăbit să se întoarcă în Spania. Aceştia au ajuns sâmbătă în Australia pentru a o susţine pe jucătoarea de la Real Madrid în finală.