• Home
  • Externe
  • Fost ofiţer britanic: Fenomenele OZN au apărut cu predilecție în zona instalaţiilor militare nucleare, pentru a avertiza omenirea că se joacă cu focul

Fost ofiţer britanic: Fenomenele OZN au apărut cu predilecție în zona instalaţiilor militare nucleare, pentru a avertiza omenirea că se joacă cu focul

Gary Heseltine, fost detectiv din cadrul Poliţiei britanice şi vicepreşedintele al organizaţiei Coaliţia Internaţională pentru Cercetarea Extraterestră (ICER), înfiinţată anul acesta, susţine că fenomenele OZN și-au făcut apariția odată cu primele teste nucleare, în 1945, scrie The Sun.

În sprijinul supoziției sale, Heseltine face trimitere la dezvăluirea căpitanului Robert Salas, un fost ofiţer american în domeniul nuclear, potrivit căreia o serie de fenomene OZN s-au produs în 1967 la baza militară a Forţelor Aeriene americane din Malmstrom, Montana, împiedicând lansarea unor focoase nucleare.

”Probabil că în momentul în care SUA au  detonat prima bombă atomică a trimis unde de şoc în spaţiu, alertând pe această cale alte civilizaţii cu privire la evoluţia tehnologică a vieţii pe Pământ până în punctul în care poate scinda atomul  şi crea fisiunea atomică.

Se pare că din acel moment OZN-urile au început să-și facă apariția în apropierea instalaţiilor militare americane şi în toată lumea”, a spus Heseltine.

SUA au detonat prima bombă atomică cu numele de cod Trinity pe 16 iulie 1945. 

Alături de alți șase ofițeri americani, căpitanul Robert Salas a vorbit despre fenomenul OZN în 2010, în cadrul unei conferințe de presă.

”Mi-aş dori ca Forţele Aeriene şi guvernul să admită public că avem de a face cu un fenomen real”, a atras atenția Salas.

El a încadrat fenomenele OZN drept ameninţări la adresa ”securităţii naţionale”, relatând experiența sa ca martor al lansărilor unor rachete nucleare Minuteman care au eşuat inexplicabil.

Salas a relatat că forțele de securitate ale bazei militare din care urmau să fie făcute lansările rachetelor nucleare au observat prezența mai multor lumini pe cer,  iar ulterior, desupra bazei și-a făcut apariția un ”obiect cu formă ovală, iluminat pulsatoriu”.

Conform relatării lui Salas, cele 10 rachete nucleare Minuteman aflate în arsenalul bazei militare au devenit neoperaționale timp de 24 de ore, iar tehnicienii nu au identificat nicio cauză a aceste disfuncționalități.

”Cred că a fost cumva o etalare. Voiau ne atragă atenția asupra armelelor noastre nucleare şi să ne transmită un mesaj. Interpretarea mea este că acest mesaj era o avertizare, să scăpăm de ele, întrucât reprezintă începutul distrugerii noastre ca specia”, a spus Salas.

Forţele aeriene ale SUA nu au confirmat niciodată incidentul la care făcea referire ofițerul american..

”Evenimentele la care și-au făcut apariția obiecte/fenomene zburătoare  neidentificate ar putea sugera că aceste acţiuni sunt menite să fie un avertisment către omenire asupra pericolelor armelor nucleare”, a revenit recent asupra acestei idei fostul ofițer britanic Gary Heseltine.

spus acesta a cărui organizaţie îndeamnă la dezarmare, o problemă care ar trebui expusă la ONU, spune fostul ofiţer britanic.

El își susține ideea prin corelația apariției fenomenelor OZN cu tehnică militară nucleară. Incidentul de la Roswell, petrecut în 1947 în statul american New Mexico, 1947, s-a produs în apropierea bazei Grupului de Bombardament 509 al Forţelor Aeriene americane, cel care a lansat primele bombele nucleare asupra oraşelor japoneze Hiroshima şi Nagasaki, respectiv evenimentele produse la două baze aeriene britanice, Woodbridge şi Bentwaters, unde se testau în secret arme nucleare.

”După Rosewell, OZN-urile au început să apară cu frecvenţă crescută în apropierea centralelor nucleare, a instalaţiilor de stocare nucleară şi a zonelor istorice ale armelor nucleare. 

Dacă noi dorim să construim baze pe Lună şi Marte, nu vi se pare că are sens ideea că o specie extraterestră ar fi putut face acelaşi lucru cu Pământul cu multă vreme în urmă?

Şi că, dacă ar fi fost aici în cele mai adânci tranşee ale oceanelor noastre, nu ar vrea să-şi vadă habitatul distrus de un război nuclear care ar face planeta nelocuibilă pentru oameni şi pentru alte specii asemănătoare?

Apariția fenomenelor OZN pare că vrea să dovedească autorităţilor că se joacă cu focul, caa şi când ar vrea să demonstreze nebunia posesiei unui arsenal militar nuclear”, a spus Haseltine.