• Home
  • Externe
  • Spania. Cazul dramatic al unui fotbalist dat dispărut, care a fost găsit decedat după 4 zile, în timpul unei transmisiuni TV în direct

Spania. Cazul dramatic al unui fotbalist dat dispărut, care a fost găsit decedat după 4 zile, în timpul unei transmisiuni TV în direct

Spania. Cazul dramatic al unui fotbalist dat dispărut, care a fost găsit decedat după 4 zile, în timpul unei transmisiuni TV în direct

Cazul lui Álvaro Prieto, un tânăr fotbalist spaniol în vârstă de 18 ani, care a fost dat dispărut pe data de 12 octombrie, a fost găsit mort după patru zile, în apropierea gării din Sevilla, în timpul unei transmisiuni în direct a postului TVE, a impresionat întreaga opinie publică spaniolă, scrie CNN Espanol.

Álvaro Prieto, din Córdoba, jucător de fotbal la un club local din liga secundă, a dispărut din Sevilla pe 12 octombrie, după ce petrecuse o noapte împreună cu prietenii în club.

După ce s-a despărțit de amicii săi, el a plecat spre gară de unde urma să plece cu trenul către casă. Numai că tânărul nu a mai ajuns la destinație, iar imaginile recuperate de pe camerele de supraveghere au arătat că acesta a dispărut fără urmă în zona gării Santa Justa.

Luni, 16 octombrie, la patru zile după ce tânărul fotbalist a fost dat dispărut, o echipă de la Televisión Española se afla în apropierea gării din Sevilla, în zona în care Prieto fusese văzut pentru ultima oară, și relata în direct despre caz.

Obiectivul camerei TVE s-a îndreptat la un moment dat către un vagon, iar ceva aflat deasupra acestuia a atras atenția operatorului, Era vorba de cadavrul tânărului, lucru perceput și de cei care urmăreau emisiunea, atunci când cadrul a fost apropiat.

”Tocmai am văzut un cadavru între două vagoane de tren, scuzați-mă pentru o secundă… Trenul mergea înapoi, am văzut ceva suspect, am văzut niște adidași și pantaloni bej”, a relatat reporterul televiziunii spaniole.

Unul din prietenii lui Álvaro Prieto a recunoscut îmbrăcămintea pe care acesta o purtase chiar înainte de dispariție.

La scurt timp după difuzarea imaginilor TVE și-a cerut scuze pentru imaginile prezentate în direct

”În numele acestui grup vrem să ne cerem scuze. La fel ca restul presei, am urmărit cazul dispariției tânărului din Córdoba în toate aceste zile, avem o echipă care acoperă subiectul și s-a întâmplat în direct, am asistat la descoperirea unui cadavru. Am transmis imagini live care nu ar fi trebuit niciodată să fie transmise”.

Anchetatorii spanioli au stabilit că Álvaro Prieto a murit electrocutat, dar încă nu au fost clarificate, deocamdată, toate împrejurările în care s-a petrecut acest incident.

Una dintre ipoteze ar fi că tânărul a sărit de pe un pod pe un vagon staționat, dar nu este clar ce l-ar fi motivat să facă acest gest.