• Home
  • Externe
  • Gașcă de români, dezlănțuită animalic pe străzile din Manchester

Gașcă de români, dezlănțuită animalic pe străzile din Manchester

Doi români au fost condamnați la închisoare, iar un al treilea va sta într-un centru de reabilitare timp de doi ani, după ce au terorizat un cartier din Manchester, informează manchestereveningnews.co.uk.

În doar o oră și jumătate, cu o sălbăticie rar întâlnită, românii au tâlhărit șapte persoane, lâsându-și victimele cu fractur și coaste rupte, care au necesitat zile întregi de spitalizare.

Dezlănțuirea criminală a celor trei români – Samuel Crețu, Adi Crețu și un minor al cărui nume nu a fost făcut public – s-a produs pe 2 ianuarie 2020, în toiul nopții, la ora două.

După ce au urinat în plină stradă, cei trei au pus ochii pe prima victimă – un bărbat. Doi dintre agresori l-au pus la zid și l-au lovit puternic la cap până și-a pierdut conștiența, în timp ce minorul i-a luat telefonul mobil și portofelul.

Rănile au fost foarte grave, iar victima a avut nevoie de inserții metalice în maxilar. Nu-și mai simte partea stângă a feței și se chinuie să mânânce.

Cinci minute mai târziu, gașca de români a atacat un alt bărbat, ce părea a fi in stare de ebrietate și își cumpărase ceva de mâncare Snopit în bătaie și cu două fracturi la maxilar, și el a avut nevoie de inserții de metal. Bărbatul a petrecut două zile în spital, iar acum se teme să mai iasă în oraș.

Românii au continuat să dea târcoale pe străzile din Manchester. La un moment dat, aceștia au luat în vizor un grup de persoane. O femeie a rămas fără poșetă, bani și telefon, iar prietenul ei, care a încercat să recupereze bunurile, a fost pus la pământ și lovit cu brutalitate în piept.

Șirul tâlhăriilor a continuat. Cei trei au înconjurat o femeie întâlnită pe drum și i-au luat telefonul, însă victima nu s-a lăsat atât de ușor învinsă și chiar a reușit să-l pună la pământ pe Adi Crețu. Ceilalți doi agresori au intervenit imediat și au tras-o de păr, smulgându-i un petic de 7 centimetri.

Cu un cinism înspăimântător, cei trei agresori s-au îndreptat apoi către un magazin, unde, cu unul dintre cardurile luate de la victimele lor, au cumpărat două pungi de Pringles, o băutură răcoritoare și țigări.

Câteva minute mai târziu cei trei au încercat să-i fure telefonul unui barman care se pregătea să închidă localul, însă bărbatul a apucat să pună mâna pe o rangă de fier și să-i pună pe fugă.

Un alt tânăr a fost lovit în cap și jefuit de români la doar câteva minute mai încolo, în jurul orei 3:29. Victima a realizat amploarea rănilor abia a doua zi, când un tomografie computerizată a scos la iveală faptul că avea fracturi la vertebre. A avut nevoie de nu mai puțin de patru săptămâni de spitalizare.

"Erau organizați, răi și păreau că se bucură. Nu aveai cum să vorbești cu ei, erau puși să facă rău. Violența a fost gratuită. Părea ceva animalic. M-am simțit ca prada lor", a mărturisit acesta, potrivit sursei citate.

Cei trei au mai luat la bătaie o persoană, pe care au pus-o la pământ și au lovit-o cu putere în cap, piept și stomac.

Incusiunea violentă a celor trei români pe străzile din Manchester s-a terminat la 3.32, fără nicio pată pe conștiință, ei și-au încheiat noaptea la un restaurant McDonald's.

Ancheta polițiștior britanici a reușit să le dea de urmă și să-i prindă. Aveau deja cazier penal în România și Spania. Adi Crețu fusese condamnat la închisoare pentru tâlhărie, iar vărul lui, Samuel, avea sentințe cu suspendare pentru tâlhărie și violență date de judecătorii din Valencia, Spania, în 2017 și 2018.

Magistrații britanici l-au condamnat pe Adi Crețu la șase ani și opt luni de detenție, în timp ce Samuel Crețu a primit cu jumătate de an mai puțin. Al treilea român, un minor de 15 ani, va sta doi ani într-un centru de reabilitare, urmând a fi monitorizat cu brățară electronică timp de trei luni.