• Home
  • Externe
  • Germania. Un român a câștigat în instanța dreptul de a urina în mare. ”Omul nu are mai puține drepturi decât cerbul în pădure sau iepurele pe câmp”

Germania. Un român a câștigat în instanța dreptul de a urina în mare. ”Omul nu are mai puține drepturi decât cerbul în pădure sau iepurele pe câmp”

Germania. Un român a câștigat în instanța dreptul de a urina în mare. ”Omul nu are mai puține drepturi decât cerbul în pădure sau iepurele pe câmp”

Mai multe publicații din Germania au relatat despre procesul desfășurat la tribunalul din Lübeck în care un român a contestat amenda primită pentru. că ar fi fost surprins de polițiști urinând în apa mării…

În vara anului 2022, românul a fost surprins făcându-și nevoile în apa Mării Baltice de o patrulă a biroului local de ordine publică, la adăpostul întunericului, cu spatele la plajă și la aproximativ 20 de metri distanță de prietenii care-l însoțeau în ziua respectivă, după cum notifică procesul verbal.

Cu rigurozitate germană a fost sancționat cu o amendă în valoare de 60 de euro pentru că “a provocat o tulburare a liniștii publice și a acționat într-un mod extrem de necorespunzător”. Cu toate acestea, bărbatul nu a vrut să accepte acest lucru cu mâinile în sân – nu a plătit amenda și a contestat-o în instanță.

Și justiția i-a dat dreptate, anulând amenda!

Judecătorul și-a argumentat decizia cu o pasiune deosebită pentru detalii…  Potrivit hotărârii, bărbatul a fost, în cel mai bun caz, doar foarte puțin vizibil sub acoperirea întunericuluim nimeni nu s-a simțit deranjat de gestul său și nici el de prezență altora, iar la malul mării, spre deosebire de munte sau de marginea pădurii, nu există altă posibilitate de retragere decât aceea de a întoarce spatele eventualilor privitori.

De asemenea, judecătorul a amintit faptul că, în societate, procesul tinde să fie “mai degrabă lipsit de rușine”, invocand comportamentul din pisoarele toaletelor publice, unde, conform instanței” se obișnuiește să se evite privirea celorlalți sau, cel puțin, să se întoarcă și să se comporte discret”.

Instanța a exclus și posibilitatea unei eventuale poluări a apei sau o tulburare a mirosului. “Marea Baltică conține un volum de apă de 21.631 de kilometri cubi de apă”, în plus, nimeni nu a depus plângere nici la biroul de ordine publică, iar angajații, de asemenea, inițial “lăsaseră lucrurile să își urmeze cursul” până când bărbatul s-a îmbrăcat din nou și s-a întors spre ei.

În mod realmente poetic, sentința stipulează: “Omul nu are mai puține drepturi sub imensitatea cerului decât cerbul în pădure, iepurele pe câmp sau foca în apele stinse ale Mării Baltice”, scrie nrd.de.