• Home
  • Externe
  • Helen McCrory, actrița cunoscută din ”Peaky Blinders” şi ”Harry Potter”, a murit la vârsta de 52 de ani

Helen McCrory, actrița cunoscută din ”Peaky Blinders” şi ”Harry Potter”, a murit la vârsta de 52 de ani

Actrița Helen McCrory, cunoscută publicului din serialul Peaky Blinders, unde a interpretat rolul lui Polly Gray, s-a stins în urma unei lupte cu cancerul, după cum a anunțat soțul ei, actorul Damian Lewis.

”Cu inima frântă, anunț că după ce a dus eroic o luptă cu cancerul, frumoasa și minunata femeie Helen McCrory a murit acasă, înconjurată de dragostea prietenilor și familiei.

A murit așa cum a trăit. Neînfricată. O iubim și știm cât de norocoși am fost că am avut-o în viața noastră. A strălucit atât de tare! Mergi acum, micuțo, și mulțumesc”, a scris actorul Damian Lewis pe Twitter.

Născută pe 17 august 1968, la Londra, dintr-o mamă galeză şi un tată scoţian Helen McCrory a fost cel mai mare dintre cei trei copii ai cuplului.

A știut de timpuriu ce avea de făcut în viață: actorie. A studiat la Hertfordshire, apoi a petrecut un an în Italia și s-a întors acasă pentru a studia actoria la Centrul de arte dramatice.

Mai întâi, şi-a făcut debutul teatru. A jucat cu Royal Shakespeare Company şi Almeida Theatre, dar şi la Donmar Warehouse, lucrând cu regizori ca Roger Michel şi Sam Mendes.

După ce a debutat în cinematografie cu un rol mic, în filmul “Interviu cu un vampir”, la câţiva ani după ce începuse să îşi construiască o carieră în televiziune, Helen McCrory a devenit celebră.

Rolul ce a făcut-o cunoscută a fost după Narcissa Malfoy în ultimele filme din franciza “Harry Potter“. A jucat şi în “Skyfall” (2012), un film din franciza “James Bond” și a fost îndrăgită apoi ca mătușa Polly din serialul de mare succes “Peaky Blinders”, care prezintă aventurile unei familii de infractori din Birmingham de la începutul secolului al XX-lea. 

După ce Damian Lewis a dat vestea decesului soției lui au început să fie publicată tot mai multe mesaje de condoleanțe din partea multor celebrități din lumea cinematografiei și a producțiilor de televiziune. Între vedetele care și-au exprimat public regretul s-a numărat și scriitoarea cărților ”Harry Potter”, J.K. Rowling.

”Sunt devastată să aflu că s-a stins Helen McCrory, o actriță extraordinară șo o femeie minunată, care ne-a părăsit mult prea devreme. Cele mai sincere condoleanțe familiei sale, mai ales soțului și copiilor ei. O veste pur și simplu tragică”, a scris pe Twitter autoarea cărților ”Harry Potter”, J.K. Rowling.