• Home
  • Externe
  • Idaho. O elevă de clasa a şasea a împuşcat trei persoane, înainte să fie dezarmată de o profesoară

Idaho. O elevă de clasa a şasea a împuşcat trei persoane, înainte să fie dezarmată de o profesoară

O elevă de clasa a şasea a deschis focul într-un colegiu din Rigby, statul Idaho, în vestul Statelor Unite, şi a rănit uşor trei persoane – doi elevi şi un angajat -, înainte să fie dezarmată de către o profesoară, au anunţat autorităţile locale, relatează USA Today.

O elevă de clasa a şasea a împuşcat trei persoane, înainte să fie dezarmată de o profesoară
Atacatoarea, o elevă la acest colegiu din orăşelul Rigby, a fost arestată de poliţie. Însă, nu i-a fost dezvăluită nici identitatea şi nici vârsta.

''O elevă de clasa a şasea a luat o armă de mână într-un rucsac, aproape ora locală 9.08. Ea a tras mai multe gloanţe înăuntrul instituţiei şi a rănit trei persoane. Două dintre ele sunt elevi, iar una este un angajat al instituţiei'', a anunţat într-o conferinţă de presă şeriful comitatului Jefferson, Steve Anderson.

El a subliniat că rănile au fost uşoare şi că viaţa celor trei victime, transportate la spital, nu a fost pusă în pericol.

''În timpul atacului, o profesoară a dezarmat eleva şi a ţinut-o până când au arestat-o forţele de ordine'', a precizat şeriful Anderson, fără să poată spune motivaţiile atacului armat.

Atacul a început în sala de la intrarea în colegiu şi a continuat afară.

Elevii spun că au fost șocați atunci când au realizat că anunțurile repetate la difuzoare, despre producerea unui incident în școală, nu erau un exercițiu.

Atacurile armate, un aspect recurent în Statele Unite, relansează cu regularitate o dezbatere despre deţinerea armelor de foc la nivelul ţării.

Anul trecut, peste 43.000 de oameni au fost ucişi în Statele Unite cu arme de foc, incluisv sinucideri, potrivit site-ului Gun Violence Archive.