• Home
  • Externe
  • Indignare în Italia: român paşnic, băgat în comă de doi huligani. «Am făcut-o doar din plictiseală»

Indignare în Italia: român paşnic, băgat în comă de doi huligani. «Am făcut-o doar din plictiseală»

Un român a fost bătut cu sălbăticie de doi italieni, fără niciun motiv, iar acum se află internat la spital, între viaţă şi moarte. Bărbatul a fost provocat şi lovit din senin, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor sale.

Incidentul a avut loc pe străzile oraşului Sezze, pe 30 martie, în plină zi, chiar în centrul localităţii, dar cazul a în atenția media abia acum după ce poliţiştii au reuşit să-i identifice şi să-i aresteze pe huligani.

În acea zi nefericită pentru el, românul trecea liniştit pe stradă şi se ducea către un supermarket, iar la un moment dat a fost abordat de doi tineri.

Necunoscuţii l-au provocat, cel mai probabil l-au insultat, însă bărbatul a evitat să dea curs provocării şi s-a întors cu spatele. În acel moment, el a fost lovit de cei doi.

Il Messaggero scrie că românul nu-i cunoştea pe cei doi atacatori şi că la un moment dat a fost lovit cu pumnul atât de violent încât a căzut şi a dat cu capul de asfalt, pierzându-şi conștienţa.

Cei doi tineri, dintre care unul era boxer s-au făcut nevăzuţi, dar cineva a văzut întreaga scenă şi a sunat la Poliţie. Cu toate acestea, deşi pe stradă se aflau mai multe persoane, nimeni nu a dorit să depună mărturie, iar anchetatorii au reuşit cu greu să afle ce s-a întâmplat.

Mai mult, iniţial poliţiştii au fost induşi în eroare şi li s-a spus că românul a căzut singur, însă medicii care l-au consultat au realizat că nu a fost vorba de un accident.

Dus de urgenţă la spitalul Goretti din Latina cu o hemoragie cerebrală severă, românul a intrat în comă. Medicii italieni l-au operat pr creier, iar întreaga intervenţie chirugicală a durat peste 10 ore.

Deşi operaţia pare să fi reuşit, medicii sunt încă rezervaţi în privinţa şanselor sale şi spun că va trebui în cel mai fericit caz să rămână încă cel puţin o jumătate de an internat şi atent supravegheat. În orice moment starea lui s-ar putea înrăutăţi din nou, caz în care ar putea chiar să moară. 

Pentru identificarea agresorilor, poliţiiştii au audiat nu mai puţin de 50 de persoane, toţi localnici, fără însă să reuşească să obțină informaţiile care să-i ajute să-i identifice pe făptaşi.

În cele din urmă, au găsit unele informaţii pe reţelele sociale, unde un bărbat a relatat tot ceea ce s-a întâmplat. Anchetatorii au ajuns la acesta, iar pe baza informaţilor primite şi după ce vizionat un scurt filmuleţ cu un fragment al bătăii au reuşit să-i identifice pe cei doi agresori.

De aici lucrurile s-au simplifcat. Anchetatorii au trecut la interceptările telefoanelelor celor doi şi au obţinut informaţii care le-au permis să-i reţină, iar apoi să-i aresteze pentru tentativă de omor. 

Potrivit presei italiene, este vorba despre un tânăr de 17 ani şi unul de 20.

Tinerii au recunoscut că l-au agresat pe necunoscut doar ca să se distreze. ”Am făcut-o din plictiseală”, ar fi spus unul dintre ei.

În prezent, ei se află în custodia Poliţiei italiene. Tânărul de 17 ani a fost trimis într-un institut pentru tinerii-problemă, dat fiind că nu este major, iar cel de 20 de ani a fost dus la închisoare.