• Home
  • Externe
  • Italia. Luca, adolescentul român care și-a dat foc în curtea casei familiei sale, a murit

Italia. Luca, adolescentul român care și-a dat foc în curtea casei familiei sale, a murit

Tragedie în familia unor români din Italia, după ce un fiul lor, în vârstă de 15 ani, și-a dat foc în curtea casei din Velletri. Cu arsuri pe 90% din suprafața corpului, după băiatul a murit la spitalul Agostino Gemelli din Roma.

Motivul pentru care băiatul de doar 15 ani a murit incendiat, după ce se pare că s-a stropit cu benzină, este încă neelucidat, ipotezele luate în calcul de anchetatori vizând fie un accident, fie o acțiune sinucigașă. 

Anchetatorii analizează telefonul mobil al adolescentului, care tocmai reîncepuse școala, și a discutat c mai mulți prieteni pentru a vedea dacă pot aduna indicii.

Luca suferise arsuri pe 90% din corpul său și starea lui era extrem de gravă. Tatăl său încercase, cu mâinile goale, să-l salveze din flăcări, dar a fost la rândul său rănit și la brațe și picioare.

Tânărul de cincisprezece ani fusese transportat de ambulanța la policlinica Agostino Gemelli, unde a fost internat la terapie intensivă.

După ce starea sa s-a înrăutățit treptat în câteva ore, ieri, unitatea medicală a reușit să organizeze transferul tatălui său de la centrul regional pentru arsuri severe la spitalul din Roma, care a putut astfel, cu sprijinul medicilor, să își ia adio de la fiul său.

Familia băiatului lucrează la o seră de flori și este foarte apreciată în comunitatea în care trăiește. 

”Părinții sunt oameni foarte buni, amândoi muncitori, care lucrează pe câmpurile de lângă casă în numele unei companii de flori. Nimic nu ar putea sugera o asemenea nenorocire, nu credem că Luca și-ar fi putut lua propria viață, ne gândim mai degrabă la un accident“, potrivit ilsussidiario.net