• Home
  • Externe
  • Manager concediat de bancă pentru că a decontat 2 sandvișuri și 2 două porții de paste, mințind că le-a mâncat singur

Manager concediat de bancă pentru că a decontat 2 sandvișuri și 2 două porții de paste, mințind că le-a mâncat singur

Manager concediat de bancă pentru că a decontat 2 sandvișuri și 2 două porții de paste, mințind că le-a mâncat singur

Citibank a câștigat un proces împotriva unui fost manager al companiei pe care îl concediase după acesta decontase și mâncarea pe care o cumpărase pentru partenera lui, în timpul unei călătorii de afaceri, și a mințit angajatorul în legătură cu asta.

Szabolcs Fekete, analist de risc, care avea o poziție de manager în cadrul CitiBank, la Londra, a dat în judecată banca după ce anul trecut a fost concediat pentru că a încalcat regulile privind cheltuielile, scrie Business Insider.

Managerul a pretins că a mâncat singur două sandvișuri, două porții de paste și două cafele în timpul unei călătorii de afaceri pe care a întreprins-ola Amsterdam, dar mai târziu a recunoscut că a împărțit o parte din mâncare cu partenera lui, care l-a însoțit.

Într-un schimb de email-uri cu supervizorul său, Fekete a spus că ”a verificat chitanța și nu a văzut nimic în neregulă… Eram singur în deplasare și am băut 2 cafele pentru că erau foarte mici”.

În răspunsul primit de la superiorul său managerul a fost avertizat în legătură cu faptul că decontul ”include două sandvișuri, două cafele și o altă băutură…” și era chestionat ”Vreți să spuneți că toate acestea au fost consumate de dvs.?”.

Fekete a spus atunci că toate cheltuielile lui se încadrează în diurna zilnică stabilită la Citibank și a precizat că nu ar trebui să-și ”justifice obiceiurile alimentare”.

Fekete a mai fost întrebat dacă după cele două sandvișuri de la prânz a consumat la cină două porții de paste sau dacă le-a împărțit cu partenera lui.

Deși inițial a negat, până la urmă a recunoscut că a împărțit mâncarea, plătită cu banii angajatorului, cu partenera lui și, în cele din urmă, a fost concediat.

Fekete s-a apărat spunând că nu era într-o perioadă foarte bună, că suferea pentru că o pierduse recent pe bunica lui și că era sub influența unor medicamente puternice când a răspuns la emailuri.

Judecătorul a ajuns la concluzia că demiterea lui a fost justă, întrucât Fekete nu a fost sincer de prima dată cu privire la cheltuielile efectuate.