• Home
  • Externe
  • Marea Britanie. O mamă a rămas însărcinată de două ori în decurs de trei săptămâni – video

Marea Britanie. O mamă a rămas însărcinată de două ori în decurs de trei săptămâni – video

În situații excepționale, o femeie deja însărcinată poate ovula în continuare, iar ovulul poate fi fecundat și poate dezvolta o a doua sarcină în uter.

Exact în această situație extrem de rară s-a găsit Rebecca Roberts, o britanică în vârstă de 39 de ani, care a rămas însărcinată pentru prima dată anul trecut, după ce a urmat un tratament de fertilizare, relatează Live Science

În momentul în care sarcina ajunsese la 12 săptămâni, doctorii au descoperit un al doilea embrion care avea o diferență de dezvoltare de trei săptămâni față de primul. 

”A fost într-adevăr șocant să ni se spună că există doi copii în loc de unul. Apoi mi-au spus că există o diferență de mărime de trei săptămâni între cei doi copii, lucru pe care medicii nu au putut să-l înțeleagă”, a declarat Rebecca Robert pentru ”Good Morning America

De obicei, atunci când o femeie rămâne însărcinată, în corpul ei demarează mai multe procese biologice care vizează prevenirea unei sarcini concomitente, inclusiv eliberarea hormonilor pentru a opri ovulația, dar, în cazuri rare, ar putea continua să ovuleze, iar acel ovul ar putea fi apoi fertilizat și implantat în uter. Fenomenul se numește ”superfetație”.

”Reacția mea inițială a fost cum de l-am ratat pe al doilea geamăn. După aceea, am fost puțin ușurat că nu a fost greșeala mea, ci a fost o sarcină destul de rară” a relatat dr. David Walker, ginecolog la Royal United Hospital din Bath.

Ulterior, după stabilirea cauzei care a condus la a doua sarcină, medicii i-au comunicat că embrionul mai mic ar putea să nu supraviețuiască.

Sarcina Rebeccai ajunsese la 33 de săptămâni în luna septembrie a anului trecut, iar doctorii i-au indus travaliul femeii deoarece geamănul mai tânăr, o fată, Rosalie, se oprise din creștere din cauza unei probleme cu cordonul ombilical.

Geamănul mai mare, Noah, a rămas în unitatea de terapie intensivă neonatală timp de trei săptămâni iar Rosalie pentru 95 de zile.

Familia s-a reunit înainte de Crăciun, când Rosalie a fost externată, iar ambii bebeluși sunt acum acasă și sănătoși.

Mama spune că vede deja o legătură puternică între cei doi frați, iar Rosalie crește pe zi ce trece și îl prinde din urmă pe fratele ei mai mare.

”Când îi punem jos unul lângă celălalt parcă știu instant și își ating reciproc fețele, este cel mai frumos lucru.

Când vor fi suficient de mari pentru a afla ce s-a întâmplat se vor simți și mai speciali chiar dacă au oricum o legătură extraordinară”, a declarat Rebecca Robert.