• Home
  • Externe
  • Medic despăgubit pentru efectele secundare grave ale unui medicament luat în 1999

Medic despăgubit pentru efectele secundare grave ale unui medicament luat în 1999

Un medic italian a fost despăgubit în instanță pentru efectele secundare grave ale unui medicament pe care l-a luat în 1999 împotriva colesterolului.

Curtea Supremă din Italia i-a dat câștig de cauză medicului, în procesul cu gigantul farmaceutic Bayer, dar nu se cunoaște suma pe care o va primi drept despăgubire.

După ce a urmat tratamentul cu Lipobay, în 1999, pentru a combate nivelul crescut al colesterolului, medicul italian a dezvoltat probleme musculare și respiratorii care au necesitat spitalizarea sa repetată, informează agenția de presă italiană  ANSA.

Medicamentul Lipobay a fost retras de pe piață în 2001
Instanța de fond a descris medicamentul ca fiind ”dăunător și defect” și a respins afirmația lui grupului Bayer conform căruia prospectul cu informații despre produs a dat suficient informații cu privire la posibilele efecte secundare.

Bayer a retras Lipobay de pe piață în 2001, al treilea cel mai vândut medicament din lume al grupului farmaceutic, după ce peste 100 de persoane care urmau un tratament în care acest medicament era indicat au murit, sau au suferit de probleme respiratorii, slăbiciune musculară sau de insuficienţă renală.