• Home
  • Externe
  • Michael Jackson se înconjura de manechine gonflabile și vorbea cu ele ca să nu se mai simtă singur

Michael Jackson se înconjura de manechine gonflabile și vorbea cu ele ca să nu se mai simtă singur

La numai cinci ani, cel care avea să fie supranumit Regele Pop-ului a intrat în trupa Jackson 5, după care, la 13 ani, şi-a început cariera solo, dobândind rapid un succes răsunător.

În ”The Michael Jackson Tapes”, artistul vorbește despre cum simţea că i-a fost furată copilăria, lucru pe care l-a susţinut cu multe alte ocazii, la maturitate.

”Îmi doream atât de mult să mă joc în parcul de peste stradă cu copiii care jucau fotbal sau baseball, însă eu aveam de înregistrat muzică… Stăteam acolo şi mă uitam la ceilalţi copii cu lacrimi curgându-mi pe obraji şi simţindu-mă atât de încătuşat, captiv”, spunea Michael  Jackson.

Cu toate că tânjea după compania oamenilor, Michael Jackson ajunsese să se teamă de mulţimi atunci când nu se afla pe scenă. Mai mult, îi era aşa frică de tatăl lui, Joe, care obişnuia să îl bată foarte tare, încât Michael voma şi leşina în prezenţa părintelui său.

Versul "We are as close as two friends can be" (”Suntem la fel de apropiaţi cum numai nişte prieteni pot fi”), din melodia Music in Me, nu se referă la o persoană anume, ci evocă singurătatea cruntă pe care Michael Jackson o simţea. Singurătate pe care a încercat să o aline cu un înlocuitor aflat la îndemână…

Se pare că disperarea pe care o simţea în singurătatea sa şi-a alinat-o doar cu nişte manechine gonflabile pe care le ţinea pe lângă el pentru a-i ţine companie, ca să nu se mai simtă atât de singur.