• Home
  • Externe
  • Miliardarul și politicianul francez Olivier Dassault a murit într-un accident aviatic

Miliardarul și politicianul francez Olivier Dassault a murit într-un accident aviatic

Miliardarul francez Olivier Dassault a murit duminică în urma prăbușirii elicopterului său, în timpul unui zbor privat, informează Reuters.

Olivier Dassault a fost fiul cel mare al lui Serge Dassault, cunoscut industriaș în domeniul aviaţiei şi armamentului, fost patron grupului de aviaţie Dassault, producătorul avioanelor Falcon, Mirage şi Rafale.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, i-a adus un ultim omagiu politicianului conservator în vârstă de 69 de ani. 

”Olivier Dassault a iubit Franța. Parlamentar, deputat, comandant în rezervă în forțele aeriene. În timpul vieții sale nu a încetat niciodată să ne servească țara. Moartea lui subită este o mare pierdere”, a scris Emmanuel Macron pe Twitter.

Incidentul s-a produs duminică după-amiaza în Normandia, unde Dassault avea o casă de vacanță, potrivit unei surse din poliție. De asemenea, și pilotul elicopterului a murit în accidentul aviatic, scrie Reuters.

Parlamentar din partea partidului conservator Les Republicains din 2002, Dassault a fost considerat al 361-lea cel mai bogat om din lume, cu o avere de aproximativ 6 miliarde de euro (7,15 miliarde de dolari) moștenită în mare parte de la tatăl său, potrivit Forbes.