• Home
  • Externe
  • Motivul pentru care câinii lui Joe Biden au fost dați afară de la Casa Albă

Motivul pentru care câinii lui Joe Biden au fost dați afară de la Casa Albă

Preşedintele american Joe Biden a fost nevoit să-i exileze de la Casa Albă pe cei doi câini ai lui, trimițându-i la reşedinţa din Wilmington, statul Delaware, după un incident în care un agent de securitate a fost mușcat, scrie CNN.

Major, cel mai tânăr dintre cei doi ciobăneşti germani ai cuplului prezidenţial american, în vârstă de trei ani, n-a fost prea încântat de concurența agenților de securitate de la Casa Albă, devenind agresiv, sărind, lătrând şi atacând personalul, spun surse care şi-au păstrat anonimatul.

Aceleași surse menționează ”un incident care a implicat o muşcătură”, fără să precizeze însă dacă a existat o persoană rănită.

Incidentul a fost considerat totuşi suficient de grav pentru ca atât Major, cât şi Champ – care are 13 ani -, să fie trimişi la reşedinţa deţinută de soţii Biden în Wilmington, săptămâna trecută.

Major, adoptat dintr-un adăpost pentru animale de Joe Biden şi soţia lui, Jill, în noiembrie 2018, era primul câine preluat dintr-un adăpost care a locuit apoi la Casa Albă, unde a fost adus după ceremonia de învestitură din luna ianuarie.

Presa americană nu a aflat deocamdată când – sau dacă – cei doi câini ai soţilor Biden vor primi permisiunea de a reveni în reşedinţa oficială a preşedinţilor americani, evident, după o reeducare temeinică.

Într-un interviu acordat luna trecută, prima doamnă a Statelor Unite se declara îngrijorată de instalarea celor doi câini în noua lor casă din Washington.

”Trebuie să ia ascensorul, cu care nu sunt obişnuiţi, şi trebuie să iasă pe peluza sudică, unde vor fi mulţi oameni care îi vor privi. Acesta este lucrul care mă obsedează: ca toată lumea să se instaleze cu bine şi să stea liniştită”, declara Jill Biden pentru postul NBC.