• Home
  • Externe
  • Niels Högel, cel mai mare criminal în serie al Germaniei post-naziste și-a aflat pedeapsa

Niels Högel, cel mai mare criminal în serie al Germaniei post-naziste și-a aflat pedeapsa

Justiția germană a confirmat verdictul dat în urmă cu un an, condamnarea la închisoare pe viață, în recursul formulat de Niels Högel, considerat cel mai prolific criminal din Germania post-nazistă.

Curtea Federală de Casaţie a anunţat că nu a identificat nicio eroare de procedură şi prin urmare a respins recursul fostului infirmier de 43 de ani, acuzat de uciderea a 85 de pacienți.

Apelul uneia dintre părţile civile, care contesta respingerea pronunţată de Tribunalul din Oldenbourg în 15 cazuri de deces, în lipsă de probe suficiente, a fost de asemenea respins.

Fostul infirmier a fost condamnat la închisoare pe viaţă, aproape fără posibilitate de eliberare, prevăzută în mod normal de legislaţie, nici măcar după 15 ani de detenţie.

El a mai fost condamnat anterior pentru şase crime, ceea ce ridică bilanţul său oficial la 91 de victime.

Conform procurorilor, bolnav de un narcisism sever, Niels Högel încerca să obțină recunoștința colegilor și a superiorilor, prin construirea unei imagini de erou, resuscitând pacienţi cărora tot el le provoca stop cardiac.

Victimele, cu vârste între 34 şi 96 de ani, erau ales de criminal în mod arbitrar, tentativele sale de resuscitare fiind în general lipsite de succes. 

Între 2000 şi 2005, el a comis crime mai întâi în spitalul din Oldenbourg, un oraş din nord-vestul Germaniei, apoi în cel dintr-un oraș invecinat, Delmenhorst.

Fără îndoială că amploarea reală a crimelor sale nu va fi cunoscută, pentru că multe dintre presupusele sale victime au fost incinerate. Poliţia suspectează că Niels Hogel a ucis peste 200 de pacienţi.