• Home
  • Externe
  • O fată de 15 ani și-a salvat tatăl rănit ducându-l 1.200 de kilometri pe bicicletă

O fată de 15 ani și-a salvat tatăl rănit ducându-l 1.200 de kilometri pe bicicletă

În lume trăiesc adevărați eroi, cei care se sacrifică pentru binele celorlalți și cei care ar trebui să primească aprecierea noastră, pentru că gesturile pe care le fac ne fac să ne simțim mai buni, mai umani…

Jyoti Kumari, o adolescentă de15 ani din India, a impresionat întreaga lume după ce s-a aflat că și-a transportat tatăl rănit pe bicicletă 1.200 de kilometri, până acasă, salvându-i viața.

După ce au rămas fără mâncare și fără niciun ban din cauza carantinei, în localitatea în care muncea bărbatul, cei doi au parcurs pe bicicletă drumul spre casă, aflată într-o suburbie a capitalei Indiei, Delhi.

”Tatăl meu câștiga bani find conducător de ricșă în Gurugram, dar a fost rănit într-un accident, în ianuarie. M-am dus să am grijă de el și am rămas blocată din cauza carantinei.

Am rămas fără bani și i-am spus tatălui meu că trebuie să mergem acasă. Inițial a refuzat, pentru că nu a crezut că pot să merg cu el pe bicicletă atât de mult. Dar în final l-am convins. Oamenii ne-au dat de mâncare de-a lungul drumului. A durat șapte zile să parcurgem toată distanța”, a declarat adolescenta pentru BBC News.

”Aveam mari probleme. Proprietarul ne cerea să plătim chiria. Mă gândeam că o să pot să câștig bani și o să o pot plăti după ce carantina se va încheia. Însă perioada a fost extinsă și am rămas chiar și fără bani de medicamente.

Mi-a fost teamă că o să murin de foame. Apoi fiica mea mi-a spus că o să mă ducă acasă cu bicicleta. M-a surprins că ea a crezut că ar putea să meargă 1.200 de kilometri. I-am spus că nu va reuși, pentru că eu sunt greu, dar până la urmă m-a convins. Sunt foarte mândru de ea. M-a salvat. Am fi murit de foame în Gurugram.”

Impresionată de efortul adolescentei, Federația de ciclism din India i-a oferit posibilitatea de a deveni ciclistă profesionistă, însă Jyoti Kumari a refuzat spunând că mai întâi vrea să termine școala.