• Home
  • Externe
  • O fetiță a murit singură în casă, după ce mama sa a ieșit în oraș să se distreze

O fetiță a murit singură în casă, după ce mama sa a ieșit în oraș să se distreze

O fetiţă din Scoția în vârstă de 13 ani a murit după ce mama sa a lăsat-o singură în casă şi a plecat să se distreze într-un pub. Copila s-a prăbuşit pe canapea fără ca cineva să o poată ajuta. Ea a făcut peritonită, în urma unui ulcer perforat, scrie BBC.

În cele din urmă, când mama s-a întors acasă, însoțită de un bărbat, a văzut-o prăbușită pe copilă pe canapea, dar a mers la frigider și și-a luat de băut, iar apoi a ieșit afară pentru că ”era vremea frumoasă”. 

Autorităţile au aflat că fetița, Robyn, a fost neglijată de mama sa în ultimul an al vieţii sale, deşi a tot cerut ajutor.

Vecinii au spus că fata era ”slabă, murdară şi neîngrijită”. Nu primea de mâncare, era încuiată în casă şi nici nu a fost dusă la spital atunci când avea nevoie. Sunt câteva dintre acuzaţiile care i se aduc acum mamei, Sharon Goldie, în vârstă de 45 de ani.

Robyn a trăit cu mama sa până la patru ani, apoi a fost crescută de bunică, unde s-a bucurat de o ”viaţă stabilă”. Dar în 2017 s-a mutat din nou cu mama ei.

Asistenţii sociali îi monitorizau cazul şi ştiau că nu este îngrijită aşa cum trebuie. Mama obişnuia să bea şi să consume substanţe halucinogene. În 2003, ea a fost internată pentru probleme psihice, dar a încetat să-şi mai ia medicamentele.

În faţa instanţei, mama a pledat ”vinovat” şi a fost acuzată de neglijenţă.