• Home
  • Externe
  • Poliția germană nu știe care dintre șoferii români ai unui TIR răsturnat a ars de viu în cabină

Poliția germană nu știe care dintre șoferii români ai unui TIR răsturnat a ars de viu în cabină

Un accident mortal a avut loc marți după-amiază, în jurul orei locale 15:15, pe Autobahn 4, lângă Kerpen, informează report-k.de.

Un șofer român a ars în camionul răsturnat pe asfalt, iar polițiștii germani nu au putut să-l identifice, chiar dacă știau exact despre ce camion e vorba.

Camionul a lovit balustrada din dreapta a autostrăzii, apoi cabina s-a răsturnat, ușa șoferului fiind blocată de asfalt, și a luat foc. Șoferul n-a mai putut să iasă și a ars de viu în interiorul cabinei.

Camionul fusese verificat de poliția autostrăzii din Koln, în zona de odihnă Frechen-Nord, în jurul orei 12:30, după ce fusese informată de un martor, de la o benzinărie, că șoferul pare a fi foarte beat.

Ofițerii l-au verificat pe șofer și testul de alcool a arătat rezultatul de 2,6 la mie. Agenții au comandat un test de sânge, i-au luat permisul șoferului român de 56 de ani, l-au amendat și i-au interzis să mai conducă.

Poliția a luat legătura cu superiorii companiei la care era angajat șoferului ce conducea un camion înmatriculat în România, iar aceștia le-au promis ofițerilor că vor trimite un șofer înlocuitor.

Pentru anchetatori e foarte clar că TIR-ul răsturnat trei ore mai târziu și care a ars e același cu cel condus de șoferul verificat în parcare.

Nu e însă clar cine e șoferul: e vorba despre cel prins băut și care a plecat la drum fără permis, sau despre înlocuitorul lui, trimis de șef?