• Home
  • Externe
  • Povestea româncei de numai 32 de ani care a fost răpusă de coronavirus în Irlanda de Nord

Povestea româncei de numai 32 de ani care a fost răpusă de coronavirus în Irlanda de Nord

Andreea Maftei, o româncă de numai 32 de ani, este una din victimele făcute de coronavirus în Irlanda de Nord.

Andreea, originară din Tecuci, era stabilită de mai mulți ani în Irlanda de Nord, alături de soțul ei, Ovidiu. Andreea lucra la Cafe Nobel, din Ballymena, iar soțul ei, în construcții.Cei doi erau căsătoriți de șapte ani.

Conform Belfast Telegraph, românca a murit joi seara, după mai multe zile petrecute în izolare și în spital.

Anunțul morții româncei a fost făcut chiar de tatăl tinerei, într-o postare pe Facebook.

”Aceasta este Andreea, fiica noastră, care astăzi, 13 august, în jurul orei 23:00, a trecut la îngeri, ucisă de acest mizerabil virus care a omorât sute de mii de oameni. La numai 32 de ani, ne-a părăsit departe de țară, în Irlanda, pe un pat de spital din Ballymena”, a scris tatăl îndurerat.

Soarta româncei a fost deplânsă și de colegii de muncă, și de clienții Cafe Nobel, care au depus la intrarea în local mai multe buchete cu flori.

Reprezentanții Cafe Nobel au transmis următorul mesaj:

"Andreea a lucrat alături de noi pentru 12 ani fantastici. Nu doar că era un angajat de încredere, dar era și un prieten loial. Vestea dispariției ei ne-a devastat și ne-a lăsat fără replică. Din păcate, Andreea a fost luată de lângă noi în circumstanțe oribile.

Nu tolerăm comentariile lipsite de respect față de această situație. Facem apel la omenie într-o perioadă tristă în care deplângem dispariția Andreei și a tot ce a însemnat ea pentru noi".

Deși din momentul în care a fost descoperită cu noul coronavirus, Andreea nu a mai intrat în contact cu colegii ei, reprezentanții companiei au decis închiderea firmei pentru 24 de ore, pentru dezinfectare. În plus, colegii româncei au fost supuși unor teste de coronavirus și toate au ieșit negative.