• Home
  • Externe
  • Cum e să arunci norocul la gunoi. Premiul fabulos pe care l-a pierdut o femeie: ”Mi-a fost rău din cauza asta“

Cum e să arunci norocul la gunoi. Premiul fabulos pe care l-a pierdut o femeie: ”Mi-a fost rău din cauza asta“

Cum e să arunci norocul la gunoi. Premiul fabulos pe care l-a pierdut o femeie: ”Mi-a fost rău din cauza asta“

O americancă chiar a reușit să rămână cu toate țiglele pe casă după ce, în urmă cu 30 de ani, dintr-o regretabilă eroare a aruncat la coșul de gunoi un bilet câștigător la loterie, și, pierzând odată cu el și fabuloasa sumă de 12 milioane de dolari…

Janet Valenti, o venerabilă doamnă în vârstă de 77 de ani, din New York, a povestit jurnaliștilor cum în urmă cu 30 de ani a pierdut un premiu uriaș la loterie.

În 1991, Janet Valenti era o mamă singură care își creștea cei doi copii adolescenți, după ce soțul ei își pierduse viața în mod tragic cu șapte ani mai devreme.

Pe 17 iulie 1991, a decis să cumpere un bilet la loto în valoare de un dolar, cu speranța că viața ei se va schimba schimba în bine, scrie Mirror.

În timp ce făcea pregătiri pentru un sfârșit de săptămână pe care urma să-l petreacă alături de una din prietenele ei, crezând că biletul era necâștigător, l-a aruncat la gunoi, crezând.

În momentul respectiv habar nu a avut că de fapt a aruncat o avere care i-ar fi putut schimbat din temelii viața. A realizat ceea ce făcuse abia după ce o prietenă i-a spus că un bilet câștigător a fost vândut în Staten Island, zona în care locuia, și a văzut numerele câștigătoare.

Nutrind speranța că va găsi biletul, Janet s-a întors acasă și a început să-l caute în pubela de gunoi, dar, din nefericire pentru ea, fără rezultat. O vecină săritoare tocmai îi scosese pubela în fața casei pentru a fi ridicată de cei de la salubritate.

”Vecina mea de alături, care nu făcuse asta niciodată gestul acesta în tot timpul cât am locuit acolo, mi-a scos gunoiul la colectare”, a povestit Janet.

A contactat angajații loteriei pentru a încerca să explice greșeala, dar i s-a spus că singura modalitate de a revendica premiul este aceea în care prezintă fizic biletul de loterie. De asemenea, i s-a spus că înregistrările video ale camerelor de supraveghere instalate la magazinul din care a cumpărase biletul nu ar fi  fost utile.

”Mi-a fost rău multă vreme din cauza asta”, a mărturisit cu amărăciune Janet.

Conform regulilor loteriei de stat, biletul câștigător expiră la un an de la cumpărare, în acest caz pe 17 iulie 1992. Biletul de loterie pe care l-a aruncat la gunoi, care îi aducea un premiu în valoare de 12 milioane de dolari a fost multă vreme premiul nerevendicat cu cea mai mare valoare din istoria statului american.

Cu toate acestea, lui Janet Valenti spune, după ceva vreme, nu îi pare rău și chiar crede că premiul ar fi avut un impact negativ asupra vieții ei. Femeia a spus că încă mai joacă la loterie în speranța că într-o zi ar putea câștiga din nou, dar că de fiecare dată păstrează cu grijă biletul.