• Home
  • Externe
  • Putin, în lacrimi lângă sicriul fostului său bodyguard – video

Putin, în lacrimi lângă sicriul fostului său bodyguard – video

Vladimir Putin a participat la ceremonia de înhumare a unuia dintre foştii săi bodyguarzi, fost agent KGB, arătându-se vizibil afectat, scrie media rusă.

Putin şi-a sprijinit de două ori capul pe sicriul deschis al lui Evgheni Zinichev, fostă gardă personală şi agent KGB.

El s-a aşezat apoi alături de soţia ministrului, Natalia şi de fiul acestora, Denis la ceremonia de înmormântare.

La funeralii au mai fost prezenţi premierul Mişustin, fostul preşedinte Medvedev şi Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Evgheni Zinicev, ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă, a decedat în timp ce ”salva viaţa unei persoane în cursul unei exerciţiu interministerial privind protejarea zonei arctice”.

”Zinicev se afla pe marginea unei stânci cu un operator video care a alunecat şi a căzut în apă. Nimeni nu a avut timp să înţeleagă ce s-a întâmplat în momentul în care Zinicev a sărit în apă după bărbatul care a căzut şi s-a lovit de stânci”, a precizat pe canalul său de Telegram Margarita Simonian, redactor şef al postului RT.

Evgheni Zinicev împlinise de curând 55 de ani. El ocupa postul de ministru pentru Situaţii de Urgenţă din 2018.

El a lucrat pentru KGB în ultimii ani ai Uniunii Sovietice. În 1991, a intrat în serviciul de protecţie a înalţilor demnitari ruşi (FSO).

Între 2006 şi 2014, a activat în serviciul de securitate al Kremlinului, fiind responsabil de paza lui Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev, preşedinte între 2008 şi 2012.

În 2014, a devenit adjunctul şefului Departamentului antiterorism din cadrul FSB, succesorul KGB.

Înainte de fi numit ministru, a îndeplinit timp de doi ani postul de director adjunct al FSB.

După moartea lui Zinicev, Putin a declarat că este o ”pierdere uriaşă”, caracterizându-l pe Zinichiev drept un om cu ”o forţă şi un curaj incredibil”.