• Home
  • Externe
  • Roma. Un băiat de 8 ani a murit aspirat într-o conductă de scurgere în timp ce se afla la un parc acvatic

Roma. Un băiat de 8 ani a murit aspirat într-o conductă de scurgere în timp ce se afla la un parc acvatic

Un băiat în vârstă de 8 ani a murit într-un parc acvatic din Roma, după ce a fost aspirat într-o conductă de evacuare a apei, informează TGCOM24.

Tragicul incident a avut loc la complexul Terme di Cretone, la finalul săptămânii trecute, în jurul orei 18.30 – ora închiderii.

Potrivit sursei, băiatul a murit în timpul operațiunilor de golire și curățare a bazinelor, trupul său rămânând blocat într-o conductă. Conductele nu ar fi avut montate grilaje de siguranță.

Potrivit martorilor, golirea bazinelor a început după un anunț în difuzoare în care vizitatorii parcului erau informați că trebuie să iasă din apa pentru că unitatea se va închide.

În prezent, polițiștii încearcă să afle de ce se afla copilul în apă și au două ipoteze: băiatul a rămas în bazin sau a reintrat după ce începuseră operațiunile de golile și curățare sau băiatul a căzut în bazin, această versiune fiind sprijină și de câțiva martori, care susțin că au încercat să-l scoată, însă nu au reușit pentru că riscau și ei să fie trași în apă, scrie Roma Today.

Trupul neînsuflețit al copilului, de origine rusă dar rezident în Italia alături de familie, a fost recuperat și urmează să fie supus autopsiei. Poliția italiană urmează să inspecteze parcul acvtic pentru a stabili dacă îndeplinește standardele de siguranță.

Totodată, poliția urmează să stabilească de ce mai erau oameni lângă bazin în tipul operațiunilor de mentenanță.