• Home
  • Externe
  • Român, într-o pârnaie din Franţa: «Slugoii, pardon, contribuabilii ne plătesc, noi o ducem regeşte!» – video

Român, într-o pârnaie din Franţa: «Slugoii, pardon, contribuabilii ne plătesc, noi o ducem regeşte!» – video

George D., un român închis în Franţa, încearcă să demonstreze cât de mulțumit e de acest moment al vieții sale, în recluziune, postând pe rețelele de socializare clipuri video în care laudă zilnic hrana primită ”de la justiţie”, băutura, cele două telefoane mobile pe care le deţine, dar şi cu multe alte lucruri. 

Mai mult decât atât, de mai bine de un an, bărbatul se filmează atunci când le dă dedicaţii duşmanilor, fiind fan Dani Mocanu, sau când discută cu colegii lui din celulele apropiate în limba română. Cert este că românul face furori pe internet, având mii de urmăritori.

Mai toate filmările, recente, pe care le-a publicat încep cu ”Haideţi să vă arăt ce ne-a adus Justiţia la masă astăzi…”, lăudând modul în care o duc deţinuţii în închisorile din Franţa.

El i-a numit ”invidioşi” pe cei care-i urmăreau un live spunându-le: ”Sunteţi invidioşi! Slugoii, pardon, contribuabilii ne plătesc, iar noi o ducem regeşte!”.

Bărbatul chiar îi îndeamnă uneori pe cei ce stau ”cu mâna întinsă” să meargă în Franţa, să ”dea în cap şi aşa ajung în lux”, la puşcărie.

George D. are asupra sa două telefoane mobile, cu toate că închisorile din Franţa au telefoane instalate în fiecare celulă.

Cotidianul Le Monde scria, în februarie 2020, că în 12.000 de celule din 60 de penitenciare franceze au fost instalate telefoane fixe, ca până la începutul anului 2021, să nu mai fie nicio celulă neconectată.

”Scopul principal al instalării telefoanelor în celule este păstrarea legăturilor cu familiile”, a explicat directorul administraţiei penitenciarelor, Stéphane Brédin, în 2020.

În Franţa, se consideră că legătura familială este un factor important pentru reabilitare. În plus, cozile la cabinele telefonice provoacă adesea conflicte între condamnaţi.

Autorităţile se aşteptau ca prin această măsură să reducă fenomenul traficului cu telefoane mobile din închisori, însă, se pare că acesta încă există. Tot Le Monde scria că uneori gardienii se fac că nu văd această încălcare a legii tocmai pentru a aplana tensiunile.