• Home
  • Externe
  • Româncă, amendată cu 7.000 de euro în Italia. Circula cu o bicicletă cu 50 de kilometri pe oră 

Româncă, amendată cu 7.000 de euro în Italia. Circula cu o bicicletă cu 50 de kilometri pe oră 

O româncă în vârstă de 55 de ani i-a lăsat mască pe poliţiştii italieni, care i-au oprit goana pe care o făcea pe o bicicletă ce fusese modificată artizanal pentru a avea propulsie electrică.

Polițiștii au remarcat viteza prea mare cu care se deplasa pe bicicletă, 50 de kilometrii la oră.

După verificări, au descoperit că, pe cadrul unei vechi mountain bike remodelat, fusese montat un sistem de propulsie electric, alimentatorul și acumulatorul fiind plasate în coşul poziţionat în spatele șeii, iar motorul deasupra cadrului din fața acesteia.

Acceleraţia şi un mecanism pentru schimbarea vitezelor fuseseră instalate pe ghidon. Bicicleta avea trei trepte de viteză şi îi permitea proprietarei din România să atingă şi 53 de kilometri pe oră.

De asemenea, vehiculul avea și un contor de parcurs, care indica că românca parcursese deja 70 de kilometri. În schimb, frânele nu fuseseră adaptate, fiind păstrate cele cu care fusese echipată bicicleta.

Când agenţii i-au cerut proprietarei explicaţii, aceasta s-a arătat foarte surprinsă de faptul că fusese oprită.

”Este o bicicletă electrică normală, ca atâtea pe care le vedeţi în jur”, a spus ea.

Vehiculul a fost confiscat de agenţii italieni, care au amendat-o pe româncă pentru conducere fără permis, conducere a unui vehicul fără asigurare, fără plăcuţă de înmatriculare şi neutilizarea căştii de protecţie. În total, este vorba de 7.000 de euro.

Poliţiştii italieni îl caută acum şi pe cel care a operat modificările amintite la bicicletă, ştiind că acestea sunt ilegale, scrie Il Giornale di Vicenza.