• Home
  • Externe
  • Georgiana, românca înrolată în armata israeliană: ”Nu vreau să mor la 20 de ani, dar nu vreau nici să moară copii de două luni” – video

Georgiana, românca înrolată în armata israeliană: ”Nu vreau să mor la 20 de ani, dar nu vreau nici să moară copii de două luni” – video

Georgiana, românca înrolată în armata israeliană: ”Nu vreau să mor la 20 de ani, dar nu vreau nici să moară copii de două luni”

Georgiana, o tânără de 20 de ani, cu dublă cetățenie, română și israeliană, care luptă în armata Israelului, la doar doi kilometri de Fâșia Gaza, a explicat ce o motivează să rămână puternică, deși uneori se simte îngrozită de război.

A plecat din România când avea doar 10 ani, iar acum, după atacurile lansate de Hamas asupra Israelului, luptă pentru țara sa adoptivă.

”Nu se știe niciodată, mai ales dacă ești soldat și te duci cu pușca pe stradă, tu ești prima țintă. Așa că, cum am văzut ce se întâmplă, am vrut să fiu combatantă, pentru că fetele nu sunt obligate să fie combatante. Pot să vă spun doar că sunt pe granița cu Egiptul și acum, din cauza a tot ce se întâmplă…”, afirmă tânăra.

Georgiana spune că părinții sunt mândri de ea, dar nu vor să se sacrifice sau să facă pe eroina. I-au cerut să țină legătura cu ei de trei ori pe zi, iar ea le trimite poze și face tot posibilul să nu-i sperie cu relatările de pe front.

Tânăra mărturisește că, în război, situația este cu mult diferită de cea cu care s-a familiarizat la antrenamente. La antrenament vor să facă, cât mai adevărat dar nu e adevărat. Sunt deștepți, nu sunt proști, dușmanii noștri.

Sunt oameni care zic că fetele nu pot să țină o pușcă sau nu pot să lupte cu teroriști, nu știu, sunt oameni care zic asta și poate să demonstrez că nu e chiar așa.

Mi-e foarte frică, nu vreau să mor la 20 de ani dar nu vreau ca nici, nu știu, oamenii care sunt cu copii în sate, să moară copiii de 2 luni, 5 ani”, a explicat tânară israeliancă, într-o intervenție la Digi24.